BOON - Sport - DVTK

2017.04.24. 15:33

Paks vs. DVTK - Zárkózás hárompontos szabadrúgásból

Miskolc - Elvette a Paks hazai veretlenségét a Diósgyőr, 279 nap után nyert ismét idegenben.

Miskolc - Elvette a Paks hazai veretlenségét a Diósgyőr, 279 nap után nyert ismét idegenben.

A labdarúgó NB I 28. fordulójában szombaton este Paksi FC – Diósgyőri VTK meccset rendeztek. A tolnai városban úgy kezdhették a csapatok az összecsapást, hogy a 2016/17-es évadban hazai pályán egyedüliként veretlen zöld-fehérek a leg­gyengébb idegenbeli mérleget magukénak tudható piros-fehéreket látták vendégül.

A DVTK-ban Rados kapus, valamint két védő, Mahalek és Jagodinskis sérülés, Nono Villar pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára. Utóbbi labdarúgó, mint játékmester hiánya, érzékenyen érintette a Diósgyőrt, és a helyén Busai kezdett. Ezenkívül még egy változás volt az egy héttel ezelőtti tétmeccshez képest a vendégeknél, csatárposzton Makrai helyett Szarka kapott bizalmat. Történt mindez azok után, hogy a Haladás vendégeként Sopronban 2-0-ra kikapott a Diósgyőr. Vagyis a piros-fehérek szakvezetője nem szedte szét vesztes csapatát – igaz, nem is nagyon lett volna kire kicserélni az állományt –, szinte ugyanazoknak adott játéklehetőséget, akiknek 7 nappal azelőtt, hogy bizonyítsák, az a meccs csak kisiklás volt a bennmaradásért vívott küzdelemben.

A Paks sem azzal a csapattal jött ki a kezdésre, akikkel legutóbb, de ez sem volt annyira meglepő, ugyanis a zöld-fehérek a múlt héten kikaptak a bajnoki címre törő Budapest Honvéd vendégeként. Ezzel összefüggésben Báló és Haraszti is kikerült a kezdőből, hasonlóan Gévayhoz, de utóbbi játékos a csapatkapitány sárga lapos eltiltása miatt nem volt bevethető. Ami egyben azt is jelentette, hogy utóbbi labdarúgó nélkülözése és Báló „kigyomlálása” miatt tulajdonképpen a fél védelmet megváltoztatta a hazai szakvezető.

Nem feltétlenül emiatt, de a meccs elején a DVTK játszott fölényben. A piros-fehérek az első pillanattól kezdve nagy akarással küzdöttek, igyekeztek a védővonalat a félpályához közel meghúzni, és a labdát az ellenfél térfelén tartani, keresni a gólszerzés lehetőségét. Ennek a bátor játéknak hamar meglett az eredménye, előbb Ugrainak volt egy lehetősége, majd nem sokkal később ugyanő szabadrúgásból megszerezte a vezetést a Diósgyőrnek. Akik azt várták, hogy a góltól fordulat áll be a meccsen, hogy változik a Paks játéka, azok számára meglepő volt, hogy a DVTK középpályás védekezése változatlanul jól működött, nem adták át a területet a hazaiaknak. Így aztán az első félidő második harmada is eltelt úgy, hogy bármit össze tudott volna hozni a hazai gárda. Igaz, a vendégek sem sziporkáztak a kapu előtt, beérték azzal, hogy uralják a meccset. Aztán fél óra játék után hazai oldalról Barthának volt egy kaput elkerülő fejese, majd a 37. minutában Hahn ziccerét bravúrral védte Antal kapus. Mint utóbb kiderült, nemcsak az első játékrész, hanem az egész meccs első és utolsó nagy gólszerzési lehetősége volt ez a Paks részéről.

Fordulás után

A térfélcserét követően nem sokkal Liptáknak volt egy ígéretes lövése, majd az 54. percben Zachán és Novothny 16-oson belüli találkozása után utóbbi játékos kapott sárga lapos figyelmeztetést, pedig a televíziós visszajátszásokból azt lehetett kiszűrni, hogy a hazai védő a labda helyett a diósgyőri játékos lábát találta el. De a játékvezető 11-es helyett színészkedésért adott lapot, így maradt az egygólos vendégelőny. Azok után is, hogy Novothnynak volt még egy-két helyzete, helyzetecskéje, miközben a Paks semmit nem tudott összehozni a diósgyőri kapu előtt. A hazaiak a pálya középső harmadában ugyan többet birtokolták a labdát az utolsó fél órában, de a DVTK védőmunkája, a piros-fehér játékosok motivációja, akaratereje erősebbnek bizonyult ezen a napon. Így a meccs végén a 100 fős diósgyőri szurkolótábor boldogan ünnepelhette a három pont megszerzését. Ugyanis a DVTK az évad második idegenbeli sikerét aratta, 279 nap után nyert ismét vendégként, és ezzel a győzelemmel elvette a Paksi FC hazai veretlenségét. És bár a táblázaton nem lépett előrébb a Diósgyőr, még mindig kieső helyen áll, de a közvetlenül előtte állóval szemben 1 pontra csökkent a hátránya. És ez a meccs a táblázatos tapadás ellenére több volt, mint helyben járás, ugyanis megmutatta, hogy az egy héttel ezelőtti, fáradtság okozta tétovázás ellenére a jó úton járnak a piros-fehérek. Ezt szombaton, a bajnoki címért harcban álló Vasas ellen, Mezőkövesden bizonyíthatják újra, illetve az ezt követő négy utolsó meccsen (a Gyirmót ellen idegenben, a Mezőkövesd ellen Debrecenben, az MTK ellen a fővárosban, és Debrecen ellen Mezőkövesden).


Jegyzőkönyv

Paksi FC – Diósgyőri VTK

0-1 (0-1)

Paks, 700 néző. V.: Bognár T. (Tóth II. V., Viszokai).

Paksi FC: Molnár P. (6) – Kulcsár (6), Lenzsér (5), Zachán (5), Szabó J. (6) – Papp K. (5) – Szakály D. (5), Bertus (4), Hajdú Á. (4), Bartha (5) – Hahn (4). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Diósgyőri VTK: Antal (7) – Eperjesi (6), Karan (6), Lipták (6), Tamás M. (6) – Mevoungou (6) – Vela (5), Busai (6), Ugrai (6) – Szarka (5), Novothny (6). Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Szakály D. helyett Jelena (-) a 68., Szarka helyett Fülöp (-) a 80., Hajdú helyett Kecskés (-) a 87., Bertus helyett Koltai (-) a 87., Ugrai helyett Szabó I. B. (-) a 91., Vela helyett Nagy T. (-) a 93. percben.

Sárga lap: Szabó J. a 13., Novothny az 54., Lenzsér a 94. percben.

Gólszerző: Ugrai (0-1) a 14. percben.

Csertői Aurél: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Úgy láttam, és a végére be is bizonyosodott, hogy ez egy egygólos meccs, sajnos ezt az egy gólt mi kaptuk. Ráadásul úgy érzem, hogy nagy potyagól volt. Nekünk talán egy százszázalékos helyzetünk volt, azt az ötösről tudtuk kihagyni. A második félidőben a meddő mezőnyfölényünket nem tudtuk kihasználni, a kapu előtt határozatlanok voltunk. Sok játékosból hiányzott az a plusz, amit elvárok, nem játszottak jól. Még mindig kellenek a pontok, mindössze hét pontra vagyunk a kieső helytől. Álmodozhatunk, de a realitás ez.

Bódog Tamás: – Amit elterveztünk és gyakoroltunk a héten, azt hellyel-közzel sikerült megvalósítanunk. Nehéz mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen, akinek rendben volt az önbizalma, hiszen hazai pályán nem kaptak eddig ki. Stabilak voltunk, masszívan játszottunk, annak ellenére, hogy egyszer Antal Botondnak is nagyot kellett védenie. Ma az is működött, ami a múlt héten Sopronban a fáradtság miatt nem. Még maradt pár lépés a bennmaradás felé, de nagyon fontos, hogy idegenben is begyűjtöttük a három pontot. A következő mérkőzésen ugyanilyen koncentráltan kell játszanunk, az azt követőn is, majd az azt követőn is, egészen addig, amíg meg nem húzzák a vonalat alattunk. A játékosokon láttam a győzni akarást, és ugyan a hazaiaknak is volt lehetősége, de nem éreztem bennük az átütő erőt, mert jók voltunk, ezért megérdemelt győzelmet arattunk.


A gól története

14. perc: Ugrai végzett el szabadrúgást a kapuval majdnem szemben, 18 méterre, kissé jobbra. A ketrec jobb alsó sarkát célozta meg a középpályás, és a labda oda is vágódott, a sorfal mellett, 0-1.


OTP Bank Liga, 28. forduló:

A tabella:

1. Budapest Honvéd 28 15 5 8 41-26 50 pont

2. Videoton FC 28 14 8 6 53-24 50

3. Vasas 28 14 5 9 44-31 47

4. Ferencváros 28 11 9 8 45-38 42

5. Swietelsky Haladás 28 11 6 11 36-38 39

6. Újpest FC 28 9 12 7 44-42 39

7. Paksi FC 28 9 11 8 32-31 38

8. Mezőkövesd Zsóry FC 28 9 8 11 31-41 35

9. Debreceni VSC 28 9 7 12 34-37 34

10. MTK Budapest 28 7 11 10 21-29 32

11. Diósgyőri VTK 28 9 4 15 33-51 31

12. Gyirmót FC 28 4 8 16 17-43 20

A 29. forduló programja:

április 29., szombat:

  • Ferencváros-Mezőkövesd Zsóry FC 18.00
  • Újpest FC-MTK Budapest 18.00
  • Diósgyőri VTK-Vasas, Mezőkövesd 18.00
  • Budapest Honvéd-Gyirmót FC 18.00
  • Swietelsky Haladás-Paksi FC, Sopron 18.00
  • Videoton FC-Debreceni VSC, Felcsút 20.30

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!