Labdarúgó NB I – Könnyedén nyert Mezőkövesden az Újpest

Mezőkövesd – Az Újpest magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában szombaton.

A lila-fehérek ezzel sorozatban ötödik tétmérkőzésükkön maradtak veretlenek, a tabellán pedig a hatodik helyre léptek előre.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 1-3 (0-2)

Mezőkövesd, 1000 néző, v.: Kassai

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Pauljevic, Hudák, Szeles (Bacelic-Grgic, a szünetben), Vági (Farkas D., 63.) – Egerszegi, Gohér – Molnár G., Tóth B. (Diallo, a szünetben), Sós – Strestík

Újpest FC: Banai – Szűcs K., Kecskés, Heris, Mohl – Windecker, Cseke – Balogh B., Bardhi, Andric (Sankovic, 81.) – Balázs B.

gólszerzők: Bacelic-Grgic (92.), illetve Andric (32.), Bardhi (35.), Balázs B. (72.)
kiállítva: Pauljevic (85.)
sárga lap: Pauljevic (3., 85.), illetve Balázs B. (40.), Andric (64.), Szűcs K. (67.)

A lila-fehérek irányították a játékot, de egészen a félidő hajrájáig igazi nagy helyzetig nem jutottak el. Tíz perccel a vége előtt azonban “kihagyott” a hazai védelem, ezt az Újpest gyorsan két góllal büntette.

A fordulást követően előnye tudatában még magabiztosabban futballozott a vendég együttes, amelynek egyik legjobbja a csatár poszton bevetett középpályás Balázs Benjámin volt, aki a 72. percben egy szép egyéni megmozdulással – némi kapushiba segítségével – eldöntötte a három pont sorsát.

A végeredményt a 92. percben az ekkor már tíz emberrel futballozó hazaiak Bacelic-Grgic szépítőgóljával állították be.

– MTI –