hétvége

2020.07.28. 09:00

Vendégszeretőek vagyunk

Miskolc a magyar­országi top 30 település listáján a 14. helyen áll a legfrissebb, 2019-es adatokat nézve.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Vajda János

Az évnek ebben a szakában szokták megrendezni a Középkori Forgatagot a Diósgyőri várban, az idén a járvány miatt ez elmaradt. Viszont bajvívással és kosztümös tárlatvezetéssel kínált izgalmakat az érdeklődők számára a hétvége a várban.

Minden, ami Miskolc

Mivel Miskolc a vendégéjszakák számát tekintve a magyarországi top 30 település listáján a 14. helyet foglalja el a legfrissebb, 2019. évi adatokat nézve a Központi Stisztikai Hivatal adatok szerint, ezért kíváncsiak voltunk: honnan érkeznek a turisták a várba.

Szabó László Szegedről érkezett családjával. Nagyon tetszett nekik a vár, amelyet most láttak először. Ő és felesége is járt már Miskolcon, bár az édesapa még gyermekkorában, ezért sok mindenre nem emlékszik a városból. Most igyekeznek mindent megnézni, amit pár nap alatt lehet. A programokat előre megtervezték, hogy két nagylányuknak is érdekes legyen az itt-tartózkodás. Lillafüredi és aggteleki kirándulást szeretnének beiktatni mindenképpen. A Diósgyőri vár esti rendezvénye előtt a barlangfürdőben csobbantak, ami szintén tetszett a négytagú családnak – mondta az édesapa. Érkezésük napján már voltak az Avasi kilátóban, és tettek egy sétát belvárosban, amivel kapcsolatban csak egyetlen negatív észrevételük volt, hogy nem találtak illemhelyet – emelte ki Katalin, az édesanya. A szállásuk Miskolctapolcán van, ahol szeretnének még jobban szétnézni, a Sziklakápolna, de bobozás és csónakázás is szerepel a tervek között. A lányok – Judit és Eszter – hozzátették, talán a vadasparkot is meglátogatják.

Megtudtuk, visszajáró vendégnek számít Fazekas Vivien és családja, akik nyolcan érkeztek Budapestről. Vivien nagy kedvence a vár, ezért is jöttek el az esti rendezvényre. Imádja a hegyeket és Lillafüredet, van egy régi kedves emléke a vízesésről, amit most is megnéznek majd, illetve ők is jártak a barlangfürdőben, ami most kicsit zsúfolt volt. Nagyon tetszik nekik a tapolcai csónakázótó, illetve a bob, amit ki is próbáltak. A helyiek nagyon kedvesek, vendégszeretőek – vélekedett Vivien.

Hosszú hétvégére jöttek, ezért a rövid időt nagyon aktívan szeretnék tölteni – hangsúlyozta Vivien édesanyja, Árpássi Rita. A kicsik még nem voltak a várban, ezt szerették volna megmutatni nekik. Az sem titok, hogy jó ideig ez az utolsó közös családi összejövetel, mielőtt Vivien családjával külföldre költözik – fogalmazott Rita.

Kapcsolódó cikkek:

(A borítóképen: A várba látogatók lovagi párviadalokat is láthattak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!