Járvány

2020.03.14. 15:00

A vásárlók kifosztották az üzleteket

Az emberek felvásárolták a tartós élelmiszereket, jelenleg a liszt a legkelendőbb.

Hegyi Erika

Orliczki László

Kifosztott élelmiszerüzletekkel találkoztunk a hétvégén. A kereskedelemben jártas szakemberek hiába hangsúlyozzák, hogy a koronavírus-járvány miatt felesleges hatalmas készleteket felhalmozni, mert az áruutánpótlás folyamatos, úgy tűnik, az emberek világvégére számítanak.

Az egyik üzletben egész ásványvizes raklapok maradtak üresen, de már nem volt liszt, csirkehús, tartós tej, egyes konzervek is kifogytak, a fagyasztott áruk mennyisége pedig jócskán megcsappant.

Czelava Lajos csak néhány dolgot vásárolt, de azt mondta lapunknak, hogy ők már akkor elmentek a feleségével egy hipekarketben bevásárolni, amikor Olaszországban megjelent a vírus. Nem vettek túl sok tartós élelmiszert, csak annyit ,hogy egy-két hétre elég legyen.

-Úgy tűnik, az emberek egyre jobban félnek, hiszen hazánkban is növekszik a betegek száma. Az egyetem és iskolák bezárása pedig csak növeli az ijedelmet – jegyezte meg.

 

Vécépapír még volt

Kristó-Deák Aliz 14 csomag vécépapírt vásárolt. Jelezte: nem a koronavírus miatt szerzett be ennyit, hanem azért, mert akciós volt. Ha valamelyik áru olcsóbb, akkor abból mindig többet vesz.

- Véleményem szerint felesleges beraktározni az élelmiszerekből. Mi nem félünk a betegségtől. A jövő héten én maradok otthon a fiammal, mivel én csak négy órában dolgozom – tette még hozzá.

Orliczki László és párja két nagy bevásárlókocsit is megtöltöttek élelmiszerekkel. Azt mondták, nem a koronavírus miatt vásároltak ennyit.

-Szerintem hisztéria az egész. Mi egyáltalán nem félünk. Most csak a hétvégére készültünk föl, mert nincs otthon semmi – magyarázta László.

Lisztet nem találtunk

Ellátogattuk egy másik élelmiszerüzletbe is. Itt kevesebben voltak, de már itt is kifogyott a liszt, a befőttek, a csirkehús, a fagyasztott halrudacskák, a folyékony szappan, a hypo és egyes fertőtlenítőszerek.

Rita, aki kérte teljes nevét ne írjuk meg, azt mondta lapunknak, hogy tartalékolni nem nagyon tud, mert bérházban lakik, és ott nincs spájz. Csak minimális mennyiséget vásárol. De most arra is gondolnia kell, hogy bezártak az iskolák, így nem lesz menza se, a fiának viszont főzni kell egész héten.

Egy idősebb hölgy , Katalin pedig azt fűzte hozzá: ha az emberek észreveszik, hogy a boltban valamiből apadni kezd a készlet, akkor megijednek, és abból mindenki többet vesz a kelleténél. Így sokaknak már nem marad. Ő például tojást nem kapott.

(A borítóképen: Bevásárlás Miskolcon| Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!