Bűntény

2019.12.28. 11:30

Elaludt a vonaton, álmában kifosztották

Többször is vásároltak a bankkártyával egy élelmiszerboltban.

ÉM

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint társával együtt kifosztott egy vonaton alvó nőt, majd az így megszerzett bankkártyával fedezték vásárlásaikat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi és társa december 16-án a reggeli órákban egy Miskolcra közlekedő vonaton az alvó sértett ölében lévő, becipzározott táskájából kivették pénztárcáját, amelyben készpénz, buszjegy és bankkártya volt. A gyanúsítottak a bankkártyával vonatjegyeket vettek, majd több részletben, összesen több mint 30 ezer forintért vásároltak egy élelmiszerboltban. Később, mikor ismét fizetni próbáltak a kártyával, már letiltották azt.

A férfival szemben kifosztás és csalás elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Amennyiben bűnösségét megállapítják, vele szemben akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az esetleges büntetéstől tartva megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság ezért úgy látta, hogy az eljárás eredményessége a gyanúsított szabadságának enyhébb korlátozásával nem biztosítható, így 2020. január 18-ig letartóztatását rendelte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!