Sátoraljaújhely

2019.10.29. 08:00

Zsongó Zsólyomka

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Zsólyomkai Nyitott Pincék napját.

Sokan látogattak el az idei rendezvényre is

Forrás: KLK

Sátoraljaújhelyen sok szép helyet lehet találni, elég csak a Várhegyre vagy a Magas-hegyre gondolni, ahol az utóbbi esetében felfelé menet egy rövid kitérővel a szárhegyi magyar kálváriára is felsétálhatunk.

Ahol az út letér

Ott, ahol a kálvária felé gyalogolhatnánk, a közelben egy út jobbra letér, annak végén található Újhely egyik gyöngyszeme, a Zsólyomkai pincesor. A völgy egyszerűen gyönyörű, nyugodtan szolgálhatna egy mese helyszínéül is. Apró varázsvilágot rejt Zsólyomka a kis borospincéivel, borlerakataival.

 

Az újhelyi városvezetés több mint egy évtizeddel ezelőtt úgy döntött, kár lenne veszni hagyni ezt a gyönyörű helyet, és hogy ne csak néhány helybéli ismerje Zsólyomkát, meghirdették a nyitott pincék napját. Ezen az egy délutánon az apró völgy benépesül, általában zsúfolásig megtelik. A helybelieken kívül turisták is szívesen kilátogatnak ide, ahol beszélgetve, borozgatva, a kulturális programokat nézve töltik el az idejüket.

Az idei rendezvényhez kegyes volt az időjárás is, a hosszúra nyúlt indián nyár napsütéssel ajándékozta meg az eseményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!