Friss hírek

2010.10.28. 12:00

Ölt a hideg, a szezonban először

<p>Kórházban halt meg egy asszony, akire még kedden találtak rá a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Komjáti mellett, kihűlt állapotban. Az 54 éves nő az első áldozata a hidegnek az idei szezonban, a megyében - közölte csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.</p>

Az asszonyra Komjáti mellett találtak rá még kedden és azonnal kórházba szállították. A folyamatos orvosi beavatkozás ellenére az életét nem lehetett megmenteni.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 16-an haltak kihűlés miatt. A különböző egyedi esetek vizsgálatakor a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű halálesetek, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját házaikban is haltak meg a hideg miatt emberek.

A rendőrség abban kéri az emberek segítségét, hogy ha úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon. Ettől függetlenül a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális ügy. A hidegebb időjárás beköszöntével több gondot kell fordítani azokra az emberekre, akik az utcán kényszerülnek élni, de azokra az idős emberekre is, akiknek bár van lakásuk, nehezen gondoskodnak magukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!