szon-sportoldal

2013.02.22. 15:01

A Békés ellen harcosan kell kezdeni

Nyíregyháza - Vasárnap már bajnoki pontokért játszik a Nyíregyháza–Nyír-Komplett együttese.

Nyíregyháza - Vasárnap már bajnoki pontokért játszik a Nyíregyháza–Nyír-Komplett együttese.

December elején zárult az őszi szezon a férfi kézilabda második vonal Keleti-csoportjában. Akkor még távolinak tűnt a február vége, aztán hamar elszaladtak a napok és a hét végén már folytatódik a bajnokság, indul a tavaszi szezon. A Nyíregyháza-Nyír-Komplett játékosai a negyedik helyen telelve várhatták a szabadságukat, majd január elején elkezdték a munkát.

- Hét hetes, úgynevezett vegyes felkészülést terveztünk, nem volt kimondottan alapozó időszak - kezdte lapunk tájékoztatását Bartha Dénes edző. – A ráhangolódás után a legfontosabb feladat a gyorsaság és a gyorsasági állóképesség fokozása volt, természetesen a technikai és taktikai elemek folytonos gyakorlásával.

– Sajnos a pozsonyi túrára betegségek és a vizsgaidőszak miatt nem tudtunk elutazni, ám ott voltunk a szatmárnémeti tornán, és végül nyolc mérkőzést játszottunk.

– Összességben elégedetett vagyok a mérkőzéseken látottakkal, egyre hatékonyabb a nyitott védekezésünk és többen is jó formát mutattak. - folytatta a mester. – Sajnos a gyöngyösiek, Tamási Zsolt, Szöllősi Ádám és Koller Tamás nem játszottnak velünk. A tervezett erősítések – egy jobb szélső és egy beállós – nem jöttek össze, Dancs Máté pedig Tiszavasváriba igazolt. Tavasszal szeretnénk, ha az eredményes védekezésből gyors támadásokat tudnánk vezetni, mivel hosszú a kispadunk megfelelő rotálással, frissítéssel szeretnénk állandó nyomás tartani. ellenfeleinket. Nem könnyű a sorsolásunk, ám a hazai mérkőzéseinket mindenképpen hozni kell.

A nyitány tehát vasárnap este hattól lesz a bujtosi csarnokban, amikor is a Békés lesz a vendég. A bajnoki nyitányon nem ki meglepetésre Békésen is nyerni tudtak egy góllal (22-23) Tarnavölgyi Gergelyék.

Győzelemmel kezdenének

- A békésiek komoly csapatot alkotnak, a rutinos játékosok mellett korosztályos válogatott fiatalokat is magukénak tudnak. Úgy vélem, hogy amennyiben a békési meccsen mutatott védekezésünk vasárnap is hozzuk és a gyors támadásokkal meg tudjuk őket lepni, akkor győzelemmel kezdjük a tavaszt– így Bartha Dénes.

A felkészülés során akadtak sérülések, többen is hagytak ki tréningeket, meccseket. Tarnavölgyi és Oross Attila is felépült, Bozidar Bursac térde viszont nem százszázalékos, de remélhetőleg vasárnap tud majd játszani.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!