szon-sportoldal

2013.01.25. 14:34

Szakítópróba Körmenden

Kosárlabda - Olyan még nem volt, hogy ne lett volna idegenbeli győzelme az alapszakaszban az NYKK-nak. Márpedig a mostani, tizenkettedik élvonalbeli évben így áll a helyzet, holott a nyíregyházi férficsapatnak kilenc próbálkozása is volt már otthonától távol.

Kosárlabda - Olyan még nem volt, hogy ne lett volna idegenbeli győzelme az alapszakaszban az NYKK-nak. Márpedig a mostani, tizenkettedik élvonalbeli évben így áll a helyzet, holott a nyíregyházi férficsapatnak kilenc próbálkozása is volt már otthonától távol. Maradt két esély, két olyan rivális otthonában, amelyek a szabolcsi csapat mögött foglalnak helyet a tabellán, mégsem vehetők egy kalap alá. Mert a szombati ellenfél, a Körmend otthona igazi oroszlánbarlang, az utolsó fordulóbeli, debreceni kaland viszont már nem tűnik ilyen rázósnak. De van rá esély, hogy éppen a hírhedt vasi katlanban szakadjon meg a mostani bajnokság rossz szériája?

– Miért is ne? – kérdezett vissza Ferenczi Tamás, az NYKK vezetőedzője. – Többször hangsúlyoztam már, hogy ebben a bajnokságban minden előfordulhat, és csütörtökön újabb bizonyítékot kaptunk rá: a múlt héten a tizenegyedik helyen álló Szeged otthonában huszonöt pontos vereséget szenvedő Kaposvár otthon közel húsz egységgel múlta felül az éllovas Albát. Vagyis napokon belül is előfordulhatnak látványos formajavulások. Mi is ebben reménykedünk, hiszen a Zalaegerszeg elleni kupavisszavágón bár nem a legjobb összetételben szerepeltünk, de összességében csalódást okoztunk. A Körmend ellenben azzal a lelki plusszal készülhetett a bajnokira, hogy a Szombathely otthonában nyerte meg a vasi El Classicót, igaz, szerdán a Magyar Kupában nem tudta ledolgozni a Péccsel szemben meglévő hátrányát.

Vagyis hasonló aspektusból várhatja a két csapat a mérkőzést, bízom benne, hogy számunkra az is előnyt jelent, hogy egy nappal többet pihenhettünk. Hogy ezt ne veszítsük el, már pénteken útra keltünk, hiszen januárban az útviszonyok is kiszámíthatatlanok.

Ha már január... Az is hagyomány, hogy az NYKK-nak nem szokott rosszul sikerülni az adott esztendő első hónapja. Ilyen téren mintha lenne restanciája a csapatnak – nem is elsősorban az eredményesség, hanem a mutatott forma ismeretében.

Két változás a vasiaknál

– A Kaposvár ellen azért nem játszottunk rosszul, bár elismerem: a támadójátékunk akkor sem volt extra – így a szakvezető. – Azt most is elfogadnám, ha a haloványabb dobóteljesítmény mellett a jó védekezéssel nyernénk meg a mérkőzést. Egyébként is fegyelmezett játékra lesz szükségünk, nagyon kell ügyelnünk a visszarendeződésre, mert a Körmend egyik fő fegyvere a gyors indítás, és az abból váratlanul elengedett távoli dobás. A novemberi, hazai győzelmünk óta ellenfelünk két légióst is cserélt, emiatt más harcmodorú csapatra számítunk, amelyet nehezebb is volt feltérképeznünk, de remélhetőleg megtaláljuk a gyenge pontjait.

Polyák László vállsérülés miatt nem tarthatott a csapattal, Siska János bokaproblémák miatt különmunkát végzett, Mohácsi Máté pedig könyökfájdalmak miatt mulasztott tréninget – vagyis az előjelek nem a legjobbak.

A sorozatok viszont azért vannak, hogy megszakadjanak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!