szon-sportoldal

2010.08.27. 10:09

Kétfrontos Bátor–Apagy vetélkedés

<p>A hétvégén indul az NB I-es és az NB II-es asztalitenisz csapatbajnokság, a mezőnyökben továbbra is meghatározó szerepre vágynak a megyebeli csapataink.</p>

A teremsportágak közül elsőként az asztalitenisz csapatbajnokságok indulnak be, a megszokottól is korábban, már most, augusztus utolsó hétvégéjén. Maradjunk annyiban, az ember ilyenkor még nem a fülledt csarnokokba, tornatermekbe vágynak, és az érintett csapatok is furcsálják az országos szövetség újabb reformját, hiszen az ősszel többször is beiktatott háromhetes szünetek kiiktatásával bőven belefért volna a későbbi kezdés.

De nincs mit tenni, játszani kell, és ahogy megszokhattuk már, a megyebeli csapatok is ott lesznek az NB-s sorozatok rajtjánál. A férfiaknál két sorozatban is lesz Nyírbátor–Apagy vetélkedés: az NB I-ben már évek óta együtt szerepel a két szabolcsi csapat, az NB II-be pedig tavaly az apagyiak, idén a bátoriak második számú legénysége jutott fel, így ott is lesz megyei rangadó. Különösebb változás egyik csapat keretében sem történt, Nyírbátorban annyi a változás, hogy a 13 éves Majoros Bencének egyre több szerepet kívánnak szánni az NB I-es csapatban: a még újonc korcsoportos tehetség már a hétvégi, jászberényi meccsen átesik a tűzkeresztségen.

Négy szabolcsi csapat az NB III-ban

A tavalyihoz hasonlóan az NB III-ban (ebben a sorozatban a jövő héten lesz a rajt) most is négy szabolcsi csapat indul, de a mezőny felé kicserélődött azáltal, hogy a Nyírbátori ASE II feljutott, a Várda ASE pedig kiesett. A megyei csapatbajnokságból a nagy hagyományokkal rendelkező ATC Nagykálló valamint a sikeres osztályozó után a Levelek SE érkezett – utóbbi története során először szerepel NB-s osztályban. Rajtuk kívül a Vásárosnamény és a Nyírmada továbbra is ebben a ligában szerepel.

Női vonalon a NAC Benczúr Nyíregyháza kiharcolta ugyan az extraligába jutást, de támogató hiányában nem vállalta a legmagasabb osztályban való indulást. Így maradt az NB I. A csoport, méghozzá a tavalyihoz képest tovább erősödött kerettel, hiszen a feljutó helyen végzett csapathoz csatlakozott a Mezőtúrról igazolt Horváth Enikő is.
Természetesen népes lesz a megyei csapatbajnokság mezőnye is, a szövetségnél szeptember 1-jéig hosszabbítoták meg a nevezési határidőt.

NB-s csapatbajnokságok
A megyebeli csapatok (zárójelben a hétvégi első ellenfél)
NB I., férfi Keleti csoport: Apagy SE (Szentkirály, otthon), Nyírbátori ASE (Jászberény, idegenben)
NB I. A csoport, női: NAC Benczúr Nyíregyháza (Tolna, otthon)
NB II. Keleti csoport, férfi: Apagy SE II (Békési TE II, idegenben), Nyírbátori ASE II (Egri Áfész, idegenben).
NB III., férfi: ATC Nagykálló, Levelek SE, Nyírmadai ISE, Vásárosnaményi SZSE.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!