Szikszó hírei

2018.08.02. 19:02

Jótékonysági élményfestés a szikszói kórházban

Szikszó - Azzal segítettek, amivel tudtak a kórháznak: a művészetükkel.

Szikszó - Azzal segítettek, amivel tudtak a kórháznak: a művészetükkel.

Nagy fába vágta a fejszéjét a Dugas Galéria alkotói közössége, és egy igazán pozitív kezdeményezést váltottak valóra a hétvégén. A nagy jelzőt pedig valóban szó szerint kell érteni, hiszen egy teljes falat elfoglaló mű készült, a vállalás maga cseppet sem volt nagy falat, inkább vidám alkotás. Az alkotói közösség a kikapcsolódást, az élményt keresi ugyanis a művészetben, ezért is nevezik élményfestésnek közös alkalmaikat.

Ezt az élményt pedig most a Szikszói Kórház ápolási osztálya társalgójának falán igyekeztek megjelentetni, ahová közösen készítettek egy festményt annak érdekében, hogy színt, vidámságot vigyen az itt ápolt, főként idős emberek mindennapjaiba.

A kórtermekbe is

A galéria alkotói azonban nemcsak a helyszínen festettek, és hagyták ott „kézlenyomatukat”, hanem korábbi, vászonra készült munkáikból, festményeikből is vittek magukkal, amelyeket pedig az osztály kórtermeinek, szobáinak falára helyeztek el.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!