Szikszó hírei

2016.07.27. 14:10

Új iskola épül Szikszón

Szikszó - A római katolikus egyház átveszi a Szepsi Csombor Márton Gimnázium, Szakképző és Általános Iskolát.

Szikszó - A római katolikus egyház átveszi a Szepsi Csombor Márton Gimnázium, Szakképző és Általános Iskolát.

A római katolikus egyház átveszi a Szepsi Csombor Márton Gimnázium, Szakképző és Általános Iskolát, illetve azokat a gyerekeket, akik oda akarnak menni – mondta Mező István önkormányzati képviselő, aki úgy tudja, hogy a szándékfelmérések szerint a gyerekek java része az egyházit fogja választani. – Ehhez az eddigi négy épületből hármat át fognak venni, a negyedik, különálló épület marad állami iskolának.

Új program

Mező István arról is beszélt, hogy bejelentette azt is a múlt heti sajtótájékoztatón (ahol közel száz pedagógus és szülő is ott volt) dr. Palkovics László államtitkár, hogy az egri Eszterházy Károly Egyetem kidolgozott egy új oktatási programot, az úgynevezett Koala programot, de nem indul be mind a két iskolában, csak az államiban, az egyháziban nem. Valamint az államtitkár azt is bejelentette, hogy Szikszón egy vadonatúj állami iskola fog épülni, amire már megvan a fedezet.

– Az új iskolaépület a sportcsarnok mellett fog megépülni, vélhetően a 2017/2018-as tanévre – tette hozzá. – Szerintem jó dolog lesz, hogy két iskola közül is választhatnak majd a szülők.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!