Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.03. 19:03

Megtalálták a Mérkről eltűnt bácsit

Mérk - Három napig kutattak egymást váltva a speciális kutatóegységek egy 90 éves bácsi után, aki Mérkről tűnt el pénteken.

Mérk - Három napig kutattak egymást váltva a speciális kutatóegységek egy 90 éves bácsi után, aki Mérkről tűnt el pénteken.Az első nap a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület kutyás keresői indultak a bácsi feltételezett útján, az utolsó ismert tartózkodási helyéről. Az eső nagyon estet, és a több órás kutatás ekkor nem vezetett eredményre. Másnap egy másik csapatot vetettek be, a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő egyesület próbálta megtalálni a férfit. Az idő szorította a keresőket, mert az élelem, illetve víz nélkül a hidegben eltöltött idő nem adott sok esélyt a túlélésre. Sajnos megtalálni nem sikerült a bácsit, ezért vasárnap megint egy új csapat, a Görögkatolikus egyház Legott mentőcsoportja földön és levegőben indult a bácsi után. A csoport vezetője Kristóf Imre elmondta: egy sárkányrepülővel behatároltuk a felkutatni szánt területet, majd a pilóta jelzése alapján indultunk oda, ahol a levegőből megtalálni vélte a fekvő személyt. A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársaival közösen és Rafi kutya szimata által vezetve megtaláltuk a keresett személyt, de sajnos az orvos nem segíthetett rajta, a bácsi már nem élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!