Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 19:47

Havazás - Több mint nyolcvan település van még áram nélkül Szabolcsban

Nyíregyháza, 2013. március 15., péntek (MTI) - Nyolcvanegy település van még áramszolgáltatás nélkül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársa péntek este az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. március 15., péntek (MTI) - Nyolcvanegy település van még áramszolgáltatás nélkül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársa péntek este az MTI-vel.Az üzemzavar csaknem 60 ezer háztartást érint - mondta el Tóth Gabriella.

Tájékoztatása szerint továbbra is le van zárva az Újfehértó és Hajdúdorog közötti útszakasz. Nehezen járható a Butykatelep és Nagykálló, a Csegöld és Rozsály, a Kemecse és Vasmegyer, valamint a Berkesz és Demecser közötti út.

Nyíregyházán három melegedőhelyiséget jelöltek ki az áramkimaradás miatt fűtés nélkül maradt lakóknak. Emellett a Zrínyi Ilona Gimnázium kollégiumában 15 embert helyeztek el, akiket a vasútállomásról vittek a kollégiumba.

Mátészalkán a polgármesteri hivatal aulája is nyitva áll a lakosság előtt, ezt viszont nem vették még igénybe.

Más településen egyelőre nem igényelték a melegedők megnyitását - tette hozzá a főhadnagy.

A katasztrófavédelem megyei ügyeletét megerősítették, így már hét ügyeletes kezeli a hívásokat az igazgatóságon.

A közútkezelő megyei ügyeletének tájékoztatása szerint jelenleg 33 gép dolgozik a megye közúthálózatán, az utóbbi órákban csökkent az elakadt és mentésre váró járművek száma.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!