Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.31. 12:08

Diák-show, diákparlament és finom ételek a DFG Diáknapján

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium a tavalyi évhez hasonlóan 2013-ban is Diáknapot szervezett az iskola tanulói számára. Erre az alkalomra március 27-én, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon került sor.

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium a tavalyi évhez hasonlóan 2013-ban is Diáknapot szervezett az iskola tanulói számára. Erre az alkalomra március 27-én, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon került sor. Reggel a diákok képviselői és az iskola vezetőségének részvételével a Diákparlament ülésére került sor, ahol a tanulók előadhatták észrevételeiket, kéréseiket az iskolával, a tanítással kapcsolatban. Jó alkalom ez arra, hogy az iskola vezetése a felvetett kérések alapján lehetőségeihez mérten úgy alakítsa ki az iskolai környezetet, hogy az itt tanuló diákok a számukra legkedvezőbb feltételek mellett tanulhassanak, így érve el minél jobb tanulmányi eredményt.

A Diákparlament ülése után a fehérgyarmati Művelődési Ház színházterme adott otthont a Diák-show-nak. A műsorban fellépett a gimnázium énekkara Vargáné Fábián Mária tanárnő vezetésével, melyet az 5.k osztály vidám zenés előadása követett. Bakos Gréta (5.k) egy népmesét mondott el, a 6.k osztály tanulói pedig a „Szállj el kismadár” című énekes előadással emlékeztek meg Bódi Lászlóról, a Republic együttes nemrég elhunyt énekeséről. Ezután a 9.b osztályból Danó Erzsébet és Aranyos Renáta énekszámát Hegyes-Horváth Anita gitárjátékkal kísérte, majd ezt Molnár Mátyás és Veres Dávid Tibor dumaszínház paródiája követte. Kőszegi Bence (9.a) és Tuba Adrienn (8.k) ének és gitárelőadása után Czine Veronika Virág (6.k) egyéni táncelőadása szórakoztatta a nézőket. Kricsán Lilla (13.a) fuvola előadása után a 11.b osztály tánccsoportja következett, majd Péter Vivien (9.k) énekelt a közönségnek. Halász Péter (11.a) ének és gitár előadása után a 9.b osztály két tanulója Danó Krisztián és Balog Dávid cigánytánca következett. Az iskola tanulóiból alakult együttes egy modern számot játszott el. Az együttes tagjai: Kricsán Zsófia 9.a zongora, Kricsán Lilla 13.a ének, Péter Vivien 9.k ének, Halász Péter 11.a gitár és ének, Tuba Balázs 10.k dob. Végül, de nem utolsó sorban Nagy Marcsy Street Dance tánccsoportja lépett fel, akik fergeteges előadásukkal jó hangulatban zárták le a műsort.

Mivel idén az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programoknak, ezért a hagyományos, udvaron elkészített bográcsos ételek és szalonnasütés elmaradt. Viszont a diákok így sem maradtak éhen, hiszen a szülői munkaközösségek jóvoltából otthon elkészített, és az iskolába szállított finomságokat, sülteket, vagy akár pizzát fogyaszthattak el az osztályok, miközben filmeket néztek, vagy akár más, szórakoztató programokat szervezhettek maguknak.

A jó hangulatú vidám esemény másnapján már nem kellett iskolába jönni, hiszen március 28-tól megkezdődött a tavaszi szünet, így a diákok április 2-ig élvezhetik a szünet és a Húsvét örömeit.

Köszönetet mondunk az iskola vezetésének, tanárainak, szervező diákjainak, a szülői munkaközösségek tagjainak, a fellépő diákoknak és felkészítő tanáraiknak, hogy munkájukkal hozzájárultak a Diáknap sikeréhez.

Ezúton kívánunk Kellemes Húsvéti Ünnepeket minden dolgozónknak, tanulónknak, családjaiknak és minden kedves olvasónak!

- Márton József, iskolatitkár -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!