Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.05. 10:31

Újra báloztak a gazdák Tunyogmatolcson

Tunyogmatolcs - Tavaly Fecske László tragikus halálára emlékezvén a megszokott bál helyett csendes búcsúestet tartottak a Tunyogmatolcsi Gazdakör tagjai a települési étkezdében. A minap viszont már nem maradt el a sokak számára megszokott zenés összejövetel.

Tunyogmatolcs - Tavaly Fecske László tragikus halálára emlékezvén a megszokott bál helyett csendes búcsúestet tartottak a Tunyogmatolcsi Gazdakör tagjai a települési étkezdében. A minap viszont már nem maradt el a sokak számára megszokott zenés összejövetel. – A gazdabálnak községünkben jelentős múltja van – mondta Hőgye Imre, a Tunyogmatolcsi Gazdakör elnöke. – Közel húsz éve rendezzük meg ezt a csodálatos estét. Most 105-en jöttek el, de jövőre még szélesebb körben szeretnénk találkozni. Stempel Laci barátunk immáron 10 éve szolgáltatja a zenét nekünk, garantálja a kitűnő hangulatot.

Soltész Bertalan polgármester is külön köszöntötte a megjelent vendégeket, majd a hagyományokat követve az egyesület elnöke feleségével együtt járta el a nyitótáncot. Dr. Vágvölgyi Sándor, a Nyíregyházi Főiskola Agrártudományi Tanszékének tanszékvezetője szerint példamutató a helyi gazdakör két évtizedes működése:

– Kapcsolatunk közel egyidős a megalakulásukkal. Véletlenül találkoztunk, hiszen kollégámat helyettesítettem az egyik szakmai előadáson, ahol 4 órás eszmecsere után kölcsönös szimpátia alakult ki a tagok és köztem. Észrevétlenül lettem része a szervezetnek, és barátja a benne lévő tagoknak – említette Tunyogmatolcs díszpolgára, aki szintén jelen volt a rendezvényen.

Széles Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!