Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.08. 17:26

Nyíregyházi önkormányzat: szabályosan adtak át iskolai eszközöket a Kliknek

Nyíregyháza, 2013. február 8., péntek (MTI) - Szabályosan, megfelelően dokumentálva zajlott az iskolai eszközök átadás-átvétele a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) számára Nyíregyházán - közölte az önkormányzat sajtószóvivője pénteken az MTI-vel, miután befejezte munkáját az ügy kivizsgálására létrehozott tényfeltáró munkacsoport.

Nyíregyháza, 2013. február 8., péntek (MTI) - Szabályosan, megfelelően dokumentálva zajlott az iskolai eszközök átadás-átvétele a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) számára Nyíregyházán - közölte az önkormányzat sajtószóvivője pénteken az MTI-vel, miután befejezte munkáját az ügy kivizsgálására létrehozott tényfeltáró munkacsoport.Rendes Sándor közleményében emlékeztetett: Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester kedden döntött egy tényfeltáró munkacsoport létrehozásáról, annak érdekében, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által használatba vett eszközök körül kialakult helyzetet megvizsgálja.

"A munkacsoport azzal a céllal jött létre, hogy az elmúlt napokban a sajtóban egymásnak ellentmondó, sok esetben megalapozatlannak, a valós tényekkel ellentétesnek tűnő információk nyomán kialakult helyzetet objektív és elfogulatlan módon feltárja" - fogalmazott a szóvivő.

A sajtószóvivő kiemelte: a vizsgálat "megnyugtató módon" zárult, a munkacsoport az átadás-átvétel körülményeit érintően megállapította, hogy az önkormányzat tulajdona semmilyen módon nem sérült, az eszközök átadás-átvétele szabályszerűen, megfelelő dokumentáltsággal történt.

Az eszközök az intézmények előzetes felajánlása alapján kerültek a Klikhez. A munkacsoport vizsgálata - az intézményi eszközök nyilvántartásában lévő hiányosságok miatt - hat intézmény esetében tárt fel adminisztratív jellegű hibákat. Ezek kijavítására a polgármester azonnali intézkedést kért az intézményektől - ismertette Rendes Sándor.

A Hír24 korábbi híradása szerint a múlt héten bútorokat és számítástechnikai eszközöket vitt el a Klik nyíregyházi iskolákból a saját irodája berendezéséhez. A Klik erre reagálva azt közölte, hogy használaton kívüli, raktáron lévő informatikai eszközöket és irodai berendezéseket kapott a nyíregyházi tankerület ideiglenes használatba. A hírportál szerint viszont volt olyan, hogy teljesen új, használatban lévő berendezési tárgyakat foglaltak le.

Az üggyel kapcsolatban kedden az MSZP azt nehezményezte, hogy az átadás-átvétellel kapcsolatban igaztalan utólagos nyilatkozattételre kötelezik Nyíregyháza érintett oktatási intézményeit. Jeszenszki András, a párt nyíregyházi alelnöke sajtótájékoztatóján azt mondta: az informatikai eszközöket és bútorokat irodája berendezéséhez elvivő Klik tankerületi munkatársai olyan nyilatkozatot írattak alá utólag az iskolák igazgatóival, amely szerint "önkéntes felajánlás" történt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!