Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.07. 16:04

Küldjön hírt! - „Startoltak a kismalacok Szatmárcsekében”

Szatmárcseke - Szatmárcseke Község Önkormányzata 2012. évben a Belügyminisztériumtól támogatásban részesült mezőgazdasági kistérségi startmunka mintaprogram keretein belül. A programban nem csak munkabérre, hanem eszközökre és anyagokra is lehetett pályázni.

Szatmárcseke - Szatmárcseke Község Önkormányzata 2012. évben a Belügyminisztériumtól támogatásban részesült mezőgazdasági kistérségi startmunka mintaprogram keretein belül. A programban nem csak munkabérre, hanem eszközökre és anyagokra is lehetett pályázni.A mezőgazdasági mintaprogramba az önkormányzat tavaly nyáron vásárolt 36 db kocaivarú sertést abból a célból, hogy a szaporulatot háztáji gazdaságokba helyezik ki.

A mezőgazdasági projekt második évében 2013. február 07-én ehhez az állomáshoz érkezett az önkormányzat, amikor a több mint 200 szaporulatból 32 kismalac került 7 rászoruló, tartási körülményeknek megfelelő család udvarára. Sarkady Pál polgármester, Debreczeniné Szűcs Mária és Korpás Zsigmond önkormányzati képviselő jelenlétében sorszámhúzással kerültek mérlegelésre a kismalacok.

A mezőgazdasági startmunkával célunk, hogy három év alatt saját lábára álljon és a jelenlegi elvárások szerint szociális szövetkezetként tudjon majd állami segítség nélkül továbbra is működni. Szeretnénk megteremteni a tőkehús helyi értékesítésének lehetőségét, valamint helyi piac kialakítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!