Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.04. 16:07

Hó, sár, víz az úr a peremen

Nyíregyháza - Hétfő reggel elképesztően lelassult az Orosi út forgalma a jégpáncél miatt, délben már a sár tett elérhetetlenné egyesterületeket, később a víz árasztott el minden mélyebben fekvő részt Nyíregyháza peremén.

Nyíregyháza - Hétfő reggel elképesztően lelassult az Orosi út forgalma a jégpáncél miatt, délben már a sár tett elérhetetlenné egyesterületeket, később a víz árasztott el minden mélyebben fekvő részt Nyíregyháza peremén.

Egy ráfutásos koccanás jelezte hétfő reggel, hogy alattomos jégfilm borítja az Orosi út felületét. Egy szlovák rendszámú Skoda volt az egyik kárvallott, a többi autós pedig hatalmas konvojokba verődve araszolt óvatosan Nyíregyháza központja felé. A haladási sebesség átlagban sem érte el a 30 km/órát.

A nap melege aztán felolvasztotta a jeget, és hamarosan a sár, és a latyak ragasztotta magához a kereket és a cipőt. Nem sokkal később pedig a szivattyúkat indíthatták a város mélyebben fekvő részein. A Mezsgye utcában a Tulipa KFT dolgozói egy kisebb felszíni víztározót szívattak ki. Az utcában alig lehet mozogni a dagonyától. Egyikük mutatta, hogy reggel hol voltak, akkor még ott is állt a víz. A Pazonyi folyás felé itt-ott még most is kisebb tavat alkot a víz. A Felhő utca környéke riasztóan néz ki. Foltokban áll a ki tudja milyen mély víz.

Aki teheti, a kerítés elé kirakott díszburkolaton parkol, de amint az útra hajt, akár el is akadhat. A Tüzér utca környéke régebben állandóan mocsaras volt, most az úttól távolabb sem látni vízfoltokat. A Kéményseprő utcán egy Suzuki nem tudja kikerülni a kerítéstől kerítésig tartó tócsát, és hatalmasat csap belőle két oldalra.

Átvágva a Kisteleki szőlő felé, a Gömb, Folyóka, és Gesztenye utcák tűnnek kihívásnak. Aki erre lakik talán még külön térképet is készít a járható és a járhatatlan szakaszokról. Bozai Barbara most gyalogol hazafelé a középiskolából. Elmondása szerint neki nem jelent nehézséget a víz, mert a busztól szilárd burkolatú úton tud hazáig menni. Ettől óvatosabban fogalmaz Fonalka Attiláné, aki elmondta: nagyon nehéz itt közlekedni, úgy autóval, mint gyalog, ezért a gyermekért mindig kimegyek a buszmegállóig.

Bokáig járni a vízben főleg a Folyóka utcán, ott már majdnem csónakkal kell közlekedni. A Gömb utca járhatatlan, a Folyóka részben járható, de az autó megsínyli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!