Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.10. 12:38

Hétvégi „Családi Farsang” Kisvárdán

Kisvárda - A vidámság, az alkotás és a kreativitás jegyében kézműves foglalkozással, táncházzal, bábelőadással, kiállítással és más érdekes programokkal fogadták az érdeklődőket a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában az elmúlt hét végén.

Kisvárda - A vidámság, az alkotás és a kreativitás jegyében kézműves foglalkozással, táncházzal, bábelőadással, kiállítással és más érdekes programokkal fogadták az érdeklődőket a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában az elmúlt hét végén.„Kultúrházak Éjjel–Nappal” A Magyar Népművelők Egyesületének országos akciója keretében, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, ezen a hétvégén tárt kapukkal és sok rendezvénnyel várta a látogatóit.

A pénteki program volt előadás az egészséges táplálkozásról, megismerkedhettek az érdeklődők a 15 tibeti hangtállal keltett „hangfürdő” ellazítást segítő egyensúly megteremtésével. De volt szó a mindennapi életben jól alkalmazható párkapcsolati technikákról, mely segíti a kapcsolatok konfliktusainak megoldását, a béke, harmónia megteremtését.

Szombaton a Művészetek Háza előtt frissen sült finomságokat illatai, kenyérlángos, krumpli lángos, sült tök, farsangi fánk, sült gesztenye, forró tea és bor stb. kóstolhattak az érdeklődők, helyben fogyasztással.

A Farsangi Játszóházban, farsangi álarcokat és díszeket készíthetnek gyerekek és felnőttek egyaránt. . Ezt a programot a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.

De bő választék várta azokat is, akik szívesen áruba bocsátották bármilyen méretű (akár felnőtt is) kinőtt, megunt, jő minőségű ruháikat, feleslegessé vált játékaikat.

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt az egyik legérdekesebb program, mely 0–tól–99 éves korig ajánlott, a Paprika Jancsi vásári bábjáték, Bartha Tóni Bábszínházának előadásában.

Paprika Jancsi, a régi vásári bábjátékok elfelejtett hőse kel életre egy új történetben, melynek főszereplője a hírhedt bakonyi betyár, Sisa Pista és egy titkos helyre rejtett kincs. Az előadást követően az előadás résztvevői betekintést nyerhettek a kulisszák mögé, ahol az érdeklődő kérdésekre Bartha Tóni bábművész válaszolt.

Táncház és karate bemutató

Az előtérben rétközi népszokások, népdalok és népi gyermek–körjátékok, „Táncoljuk együtt” Táncházban együtt táncoltak a gyerekek, a felnőttekkel, szüleikkel, Turóczi Zsolt és Csóka Boglárka vezetésével. Sikeres volt, Feketéné Deák Csilla sminkbemutatója, aki segített abban, hogy hogyan lehet, elkészíthetik el e hölgyek a saját sminkjeiket.

A Művészetek Háza színpadán pedig az ez évben működésének 30. évfordulóját ünneplő Kyokushi Karate DOSC csoportja tartott bemutatót a 3 danos sensei mester, Markó László vezetésével.

A délutáni programban, 2013, az új világkorszak kezdete küszöbén, címmel a debreceni Borsos László asztrológus tartott előadást s azt követően kötetlen beszélgetést az alábbi témákban. Az asztrológia szerint a Föld és az emberiség új korszaka kezdődött. Milyen lesz az előttünk álló huszonhatezer év és mik a teendőink az új világkorszak kezdetén? Mit hoz az újesztendő? Kinek milyen problémáira kell fókuszálni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!