Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.18. 11:35

Az együttműködés lehetőségei, nemzeti összetartozás

Kisvárda – A határon túli civil szervezetek képviselői részére tartott megbeszélést az együttműködés további lehetőségeiről február 15–én, pénteken, délután Kisvárdán a Tőkés László Alapítvány a Parish Bull konferencia termében.

Kisvárda – A határon túli civil szervezetek képviselői részére tartott megbeszélést az együttműködés további lehetőségeiről február 15–én, pénteken, délután Kisvárdán a Tőkés László Alapítvány a Parish Bull konferencia termében. A találkozón megjelenteket Csorba István Kadosa, a Magyar Kultúra Lovagja köszöntötte, aki a Falvak Kultúrájáért Alapítvány küldetéséről, a kulturálisan hátrányos helyzetben lévő települések és társadalmi csoportok életminőségének fejlesztéséről, az együttműködő falvak kulturális örökségének ápolásáról, a lehetőség szerinti gazdagításáról, a települések kapcsolatrendszerének fejlesztési lehetőségeiről is tájékoztatta a megjelenteket.

Lengyel Szabolcs a Tőkés László Alapítvány kuratóriumának elnöke adott tájékoztatást az alapítvány munkájáról, tevékenységéről.

A nemzeti összetartozás, együttműködés lehetőségeiről Dr. Kondra Laura elnök, Nemzeti Együttműködési Alap, a Nemzeti Összetartozás Kollégiuma részéről adott friss információkat. A magyarországi civil törvényről Őry László az EMET regionális koordinációs hálózati referense tartott tájékoztatót.

A tanácskozáson, Rimaszombat, Beregszász, Nagydobrony, valamint Nagyvárad civil szervezeteinek képviselői vettek részt.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!