Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.06. 07:54

A földhasználat körüli mizériáról

Nyíregyháza - Nincs változás, nem kell csinálni semmit – mondta egy úr, a nyíregyházi Hímes városrészben a családi házas övezetben, amikor megkérdeztem a véleményét a törvényi változásról. 1971-óta nincs változás, azóta miénk itt a porta, a kert, ezért nem teszek semmit.

Nyíregyháza - Nincs változás, nem kell csinálni semmit – mondta egy úr, a nyíregyházi Hímes városrészben a családi házas övezetben, amikor megkérdeztem a véleményét a törvényi változásról. 1971-óta nincs változás, azóta miénk itt a porta, a kert, ezért nem teszek semmit.Egy nagyon szép kétszintes épület mellett düledező kerítés véd egy vakolatlan házat. A kapuba illesztve ott a reggeli lap, senki nem vette ki, nem tudni van-e gazdája a tenyérnyi kertnek. Kicsivel távolabb egy másik urat a kapuban értünk.

Maros Gábor visszakérdezett: földhasználat, vagy termőföldhasználat? Mert ha termőföldről van szó, akkor a méret is adott, és a hasznosítási mód is. Ha termőföldről szól a törvény, akkor nem a ház melletti kiskertre vonatkozik.- A véleményét elmondta arról is, amikor már nagyobb, termőföldről van szó, ami egymástól távol élő tulajdonosok között osztatlan módon van birtokban, ott jogosnak érzi-e a bejelentést.

– Nagyon helyes, ugyanis a parlagfű miatt sehol nincs eredményes fellépés, hiába van fejlett technika, meg tudják mondani a GPS adatokból a helyrajzi számot, de ha nem tudják kié, akkor kit vegyenek rá az irtásra.

– Egy hölgy érkezett a Nyírszőlősi út felől. Megállt egy pillanatra egy út menti fának a metszését, vagy rügyeit nézte meg. Kérdésre elmondta: kicsit beljebb lakik, ugyancsak családi házas övezetben, neki is vannak fái, és ők is ültettek az utcán is fákat, hiába nem saját tulajdonuk. Akkor most ők földhasználók?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!