Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.15. 09:33

Teherautónyi cigarettával menekült egy csempész

Csaroda - A járművét és az abban rejlő 65 ezer doboz csempészett cigarettát is hátrahagyva menekült el egy csempész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a pénzügyőrök elől még múlt héten.

Csaroda - A járművét és az abban rejlő 65 ezer doboz csempészett cigarettát is hátrahagyva menekült el egy csempész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a pénzügyőrök elől még múlt héten.A NAV munkatársai az esti órákban akartak megállítani egy magyar rendszámú kisteherautót Csaroda térségében. A magyar Peugeot Boxer típusú teherautót vezető sofőr azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel tovább hajtott.

A pénzügyőrök követni kezdték a teherautót, amelyet néhány kilométer megtétele után utol is értek. A Peugeot ekkor már az út szélén állt gazdátlanul. A sofőr a járművet hátrahagyva a sötétség leple alatt elszaladt. Ezt követően a pénzügyőrök kinyitották a teherautó rakterét és meg sem lepődtek hogy zsúfolásig tele volt pakolva fekete fóliába csomagolt cigarettával.

A NAV pénzügyőrei a megtalált több mint 50 millió forint értékű -65 ezer doboz- dohányterméket és a szállításra használt teherautót lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást –egyenlőre- ismeretlen elkövető ellen.

Kupecz József

pénzügyőrnagy sajtóreferens

NAV Észak-alföldi Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatósága

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!