Szabolcs-Szatmár-Bereg

2011.07.11. 16:07

Búcsúzás egy korszaktól Tunyogmatolcson

Tunyogmatolcs - Pályája kísérői baráti összejövetelen búcsúztatták a tunyogmatolcsi művelődési ház intézményvezetőjét, Jakó Ernő igazgatót.

Tunyogmatolcs - Pályája kísérői baráti összejövetelen búcsúztatták a tunyogmatolcsi művelődési ház intézményvezetőjét, Jakó Ernő igazgatót.Az összejövetel megtartására hol máshol kerülhetett volna sor, mint az intézmény falain belül. Az eseményre volt kollégák, település vezetők, barátok látogattak el, de még Tilki Attila országgyűlési képviselő is tiszteletét tette a délutáni búcsúztatón. A település emlékérmét a kultúrában tett hűséges szolgálatért Soltész Bertalan polgármester adta át. Az ünnepelt köszöntötte a meghívott vendégeket, akik ajándékokkal halmozták el az egykori vezetőt. A feladat nem volt egyszerű, hiszen ilyenkor a meghívottaknak nem csak a megfelelő ajándékot kell megtalálniuk, hanem lehetőség szerint a búcsúztatót is úgy kell megszervezni, hogy kellemes emlékeket ébresszen majd a leendő nyugdíjasban. Az emlékek felidézésénél előkerültek egykori fontos állomáspontok is:

Jakó Ernő népművelőként és könyvtárosként a 40 évi munkaviszonyt Fehérgyarmaton és Tunyogmatolcson töltötte el. Szakmai munkáját a mindenkori adott település és az ott élő emberek szolgálatában próbálta elvégezni. Tunyogmatolcson a Helyismereti Kör „HIK”, a Reménység Nyugdíjas Klub és a Roma Hang Zenekar elindításában, működtetésében vett aktívan részt. Munkáját mindig úgy végezte, hogy egy Vörösmarty idézetet vett alapul:

Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád.

Véleményem szerint minden embernek van egy idézete, amit bizonyos iránytűként próbál követni. Ha vagyunk olyan ügyesek, hogy csak kicsit leng ki a tű vége s nem vétünk nagy tévedéseket, akkor nem csak idézhetünk, de magunkra is ruházhatjuk a példaként vett mondatokat. Nekem volt szerencsém az Igazgató Urral együtt dolgozni, az idézet helytálló, várjuk vissza bármikor, hiszen szakmai jó tanácsai barátként, munkatársként mindig fontosak lesznek számunkra!

 

- Széles Szabolcs –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!