Szabolcs-Szatmár-Bereg

2011.06.30. 11:36

Karitász segély Tunyogmatolcson

Tunyogmatolcs - Európai Uniós Élelmiszersegély program keretében ingyenes élelmiszer adományokat juttattak el a Katolikus Karitász munkatársai a Tunyogmatolcson élő rászoruló családok számára.

Tunyogmatolcs - Európai Uniós Élelmiszersegély program keretében ingyenes élelmiszer adományokat juttattak el a Katolikus Karitász munkatársai a Tunyogmatolcson élő rászoruló családok számára.A Katolikus Karitász egyházi jogi személyiségű közcélú humanitárius szervezet, amely korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintett nélkül segíti a rászorulókat különböző segélyprogramok, akciók útján, így jutottak el a szatmári településre is, ahol már évek óta visszatérő „szívesen látott” vendégek. A Karitász 2007-ben csatlakozott a segélyprogramhoz, ami immár negyedik éve működik töretlenül az egész ország területén. Osztásra nem csak Karitászos településeken kerül sor, hanem független önkormányzatok szintén részesülnek az adományokból. Idén és a tavalyi évben a „támogatottak” száma elérte a 680-at. A program amúgy 2006 óta működik sikeresen, töretlenül. Tunyogmatolcson az osztásra a helyi művelődési házban került sor. Az adományból a községen belül 703 család részesült, akik előzetes nyilatkozat alapján lettek kiválasztva. A kiszállítást követő harmadik munkanapon az átadások sikeresen befejeződtek. Az idei év kiosztásra került csomagjában megtalálható volt a liszt, az étolaj és a szarvacska tészta is. A megmaradt, át nem vett mennyiségek a legrászorultabbak között kerültek elosztásra, így ők családonként nagyobb mennyiséget kaphattak a községen belül.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy településünk részt vehet a Karitász segélyprogramjában, amellyel nagyon sok családon tudtunk s tudunk segíteni napjainkban is. Tunyogmatolcs Önkormányzata évek óta a támogatottak körébe tartozik, amiért mi és a község lakossága csak hálánkat és köszönetünket tudjuk kifejezni a katolikus szervezetnek - nyilatkozta Kovácsné Demeter Tünde a helyi szociális bizottság elnöke.

A Karitász honlapján barangolva a tízparancsolatuk első pontja szöget ütött a szememben: „Igazán segíteni szeretetből, szeretettel lehet.” Szerintem másképpen nem is érdemes, hiszen az erőltetett jobb-kéznyújtás, csak hálák tengerében érzi jelentősnek jó szándéka súlyát. Ezzel ellentétben az önzetlen tenni akarás már egy csekély mosolyért is azt mondja: „már megérte!” 

- Széles Szabolcs –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!