Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.27. 12:43

Tanévnyitó a Nyírségi TISZK-ben

<p>Szakképzési Tanévnyitót tartott a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdonosainak, 20 partnerintézményének vezetői és oktatói körében 2010. augusztus 26-án csütörtökön.</p>

A rendezvényen résztvevő közel 240 fő a szakképzés mai helyzetéről, a tanévet érintő aktuális feladatokról kapott tájékoztatást. Előadást hallhattak Kathiné Juhász Ildikótól, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság elnökétől a 2010/2011-es tanév feladatairól; Baskiné Lipka Gabriellától, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Koordinációs és Kontrolling irodavezetőjétől a szakképzési hozzájárulás gyűjtése terén a TISZK-ek feladatairól. Dr. Polonkai Mária, az Oktatási Hivatal Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának igazgatója a szakképzést és a közoktatást érintő törvényi változásokról, aktualitásokról tartott előadást.

Nagyné Varga Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára a Kereskedelmi és Iparkamara aktuális tevékenységeiről, munkaerői-piaci igények alakulásáról, a TISZK és a Kamara együttműködéséről adott tájékoztatást a jelenlévőknek.

A meghívott vendégelőadók mellet a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője Hajdu Sándor és a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-004 sz. projekt szakmai vezetője Márföldiné Kotricz Erzsébet ismertette a projekt zárásáig – 2010. november 30-ig - várható feladatokat. A TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

- Nagy Szilvia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!