Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.04.18. 21:38

Szelíd tett a szabadság bajnokaitól

<p>Nyíregyháza - Túlélő könyv és babgulyás a nap jutalma – no meg a jóleső érzés!</p>

Több mint 550 résztvevője volt a Sóstói Múzeumfaluban vasárnap megrendezett motoros találkozónak, és közülük 147 motoros döntött úgy: a baráti összejövetelen vért is ad.

– Mindenki megérdemelte az ingyen babgulyást, és még minden véradónak egy túlélő könyvet is adtunk ajándékba – értékelt a nap végén Szász Károly főszervező, aki a tavalyi után idén is jelentős részt vállalt a motoros véradás megszervezésének anyagi terheiből. Nagy segítséget kapott a nyírtéti motorosoktól, akik Révész Dezső (motorbarát) polgármester vezetésével a főzést vállalták.

A motoros találkozón a Véradó Állomás mellett jelen volt az az Sz-Sz-B Megyei Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Holding Zrt. Ügyeleti Kft-je is. A munkatársak a vért adóknak felajánlották, hogy ingyenes szűréssel (vércukor szint, koleszterin, és testzsír méréssel) adnak képet az egészségi állapotukról, és tanácsokat adnak, hogy kinek van esetleg szüksége változtatnia az életmódján.

– Többen jöttek más megyékből, reményeink szerint egyre nagyobb eseménnyé növi ki magát ez a kezdeményezés, s egyre többen csatlakoznak. Bíztató, hogy ezúttal 39 első véradót köszönthettünk – tekint már előre a Honda Szász ügyvezetője.

Egy bátor hölgy

A tavalyihoz képest harminccal több, összesen 147 önkéntes adott vért a motoros találkozón vasárnap Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban, s ezzel csaknem 400 ember életének megmentésében segítenek. A motor szerelmeseinek példáját néhány látogató is követte, Terdikné Gulyás Barbara is a karját nyújtotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!