Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.12.11. 06:12

Nyíregyháziak kezében az amszterdami prosti-piac?

<p>Nyíregyháza - Arcát és nevét nem vállaló informátorunk leleplezte a hollandiai prostitúció nyíregyházi szálait.</p>

A titokzatos férfi nemrég arról értesült, hogy magas rangú holland rendőrtisztek jártak a megyénkben egyeztetés céljából. Szerinte az egyeztetés egy kiterjedt hálózat szálainak felgöngyölítését jelenti. A hollandok a magyarokra rendszerint gyanakvó szemmel néznek, ugyanis az amszterdami bordélyházak többsége magyar kézben van, a futtatók az utánpótlást Szabolcsból toborozzák.

Három-négy hónapja bukott le Hollandiában a nyíregyházi R. Tamás és felesége, illetve tizenegy társuk, akiket egy volt prostituált jelentett fel. A lány attól tartott, hogy nem hagyják békén, ő ugyanis korábban erre a munkára vállalkozott, de egy idő után ki akart ugrani. Rettegve gondolt arra a „munkatársnőjére”, akire a Holland tanúvédelmi programban vigyáznak. Neki az ujjait baseball-ütővel törték szét, a körmeit fogóval tépték le, amikor prostitúcióra kényszerítették.

A banda egyes tagjait már szabadon engedték, ezért a lány halálfélelemben él. A lebukott bűnözők kapcsolatait felderítve jutottak a hollandok Nyíregyházára. Az informátor szerint, a prostitúciót irányító magyar bűnözők 90%-a nyíregyházi. Általában táncoslányokat, konzumhölgyeket keresnek hirdetésekben, a valóság csak akkor derül ki, amikor a szálláshelyükre érkezve még az útlevelüket is elveszik. A Nyíregyházán mostanában megfogyatkozó prostituáltak és stricik útja az informátor szerint Hollandiában végződik. Azt, hogy ki kaphat munkát az amszterdami piros-lámpás negyedben a nagyjából száz fősre becsült nyíregyházi szervezet vezetői határozhatják meg. Ők szabják meg azt is, hogy ki melyik ablakban dolgozhat. Sok esetben feketén foglalkoztatnak, és fiatalkorúakat is dolgoztatnak – közölte informátorunk, majd azzal zárta – a romániai szálakat mostanában göngyölítik fel.

A rendőrség nem erősítette meg az információt

Fülöp Gergely r. százados a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságának szóvivője elmondta - „Az információt nem tudjuk megerősíteni. A holland rendőrség eljárásaival kapcsolatban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nem illetékes nyilatkozni. Novemberben a megyénkben járt holland rendőri delegációval konkrét bűnügyekről nem történt egyeztetés, a tárgyalás többek között a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelem stratégiai kérdéseiről folyt.”

"A cikk tartalmáról tájékoztatjuk a Holland rendőrséget, mert amik abban le vannak írva, azok ott bűncselekmények" - tette hozzá Fülöp Gergely, százados.

Kapcsolódó cikkek:

-M.I, P.S-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!