Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.11.28. 23:06

Itáliában koncertezik a Cantemus Gyermekkórus

<p>Nyíregyháza - Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével közel 40 „Cantemus-leány” indul útnak december 4-én Itáliába, a Róma melletti Frascatiba.</p>

A meghívást Fabio de Angelis karnagy ifjúsági kórusától kapta a Cantemus Gyermekkar. A lányok december 6-án és 7-én koncerteznek Frascatiban, a meghívó által szervezett Ifjúsági Kórusfesztiválon, melyen a magyar énekeseken kívül még két olasz kórus szerepel. A kórus programjában a koncertek mellett szerepel városnézés Frascatiban és természetesen Rómában, valamint az előzetes tervek szerint ellátogatnak Castelgandolfóba, a Pápa nyári rezidenciájára is. A Cantemus Gyermekkórus december 9-én érkezik vissza Nyíregyházára.
Pihenésre eztán sem lesz sok lehetőségük, hiszen szokás szerint karácsony közeledtével a megye számos településén adnak koncerteket és természetesen közreműködnek december 19-én a BUSZACSA-ban megrendezésre kerülő nagyszabású Benkó Misén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!