Sport

2019.04.11. 19:38

Zsűrizett a kályhás

Miskolc - Tóth Gábor volt a negyvenéves miskolci hokisport csodabogara.

Miskolc - Tóth Gábor volt a negyvenéves miskolci hokisport csodabogara.

A cserépkályhás – mert a civil foglalkozása miatt sokan így hívták – 1980-ban csatlakozott a Miskolci Kinizsi jégkorongszakosztályához, aztán 2006-ban már a Miskolci Jegesmedvéktől ment „nyugdíjba”.

Ott lesz a gálán

– Nem gondoltam volna, hogy huszonhat szezont fogok lehúzni a hokisoknál – mondta Tóth Gábor, majd hozzátette: – Intézőként vagy inkább technikai vezetőként szolgáltam a klubot, de valójában a mindenes címet ragasztották rám. Ez azzal járt, hogy zsűriznem is kellett, az esti meccseken írtam a jegyzőkönyvet vagy kezeltem az órát, nap közben pedig dolgoztam, kályhákat raktam, tisztítottam. A kollégáimmal együtt a maihoz képest mostoha körülmények között végeztem a sportmunkámat, amelyet imádtam. Büszke vagyok arra, hogy a műfaj helyi úttörőjeként részem volt az alapok lerakásában. Számomra szinte felfoghatatlan, hogy a Jegesmedvék gárdája már a Kassát is megverte a ligaküzdelemben, mi annak idején 30–2-re kaptunk ki a Homonnától.

A hangyaszorgalmú Gabi bácsit mindenki tisztelte, ő pedig szerette a sportolókat. Arra a kérdésre, hogy a több száz közül kiket kedvelt a legjobban, így felelt:

– Az Agárdy-testvérek, Csaba és Tibor, valamint Nagy Zsolt állt hozzám a legközelebb, remélem, hogy velük is találkozom a szombat esti, jubileumi gálán.

KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!