Sport

2019.02.26. 16:30

Cukrozzák a mézet

Budapest – Csötönyi Sándor a hazai sport- és társadalmi élet egyik legszínesebb egyénisége.

Budapest – Csötönyi Sándor a hazai sport- és társadalmi élet egyik legszínesebb egyénisége.

Ökölvívó volt, aztán edző, majd sportvezető lett. Halmozta a tisztségeket, munkát vállalt az európai és a világszövetségben, a hazai testületet huszonegy évig vezette, és munkálkodott a Magyar Olimpiai Bizottságban is.

Belekóstolt a szerencsejáték-életbe, vezérigazgatóként irányított néhány kaszinót, aztán volt könyv- és lapkiadó is.

Ahol megjelenik, ott rögtön vibrál a levegő, a szivaros Sanyit – mert a füstölnivaló a márkavédjegye – ugyanis nem lehet túlbeszélni.

Mondásairól is híres

A Nemzeti Színházban tartott Év sportolója gálaünnepség fogadásán sokan váltottak szót a most 70 éves exbunyóssal, aki nem bírja a hosszú értekezleteket, ezeken rendre felugrik és elsüti leghíresebb mondását: „már megint cukrozzuk a mézet”.

– Nagyon bánt az, ami a magyar ökölvívással történt – dohogott. – Túlbecsültem Erdei Zsoltot, azt hittem, Madár jó utódom lesz, mert én találtam ki, hogy üljön be a székembe. Már mindegy, ezen kár keseregni, most előre kell tekintenünk. Én a fedélzeten vagyok, annyit segítek, amennyit csak tudok, mert nekem a ringvilág maga az élet.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!