Sport

2017.12.22. 13:50

Miskolcon sikerrel debütált a cyclocross

Miskolc - A Miskolci Egyetem Sportközpontja adott otthont a cyclocross kerékpárversenynek.

Miskolc - A Miskolci Egyetem Sportközpontja adott otthont a cyclocross kerékpárversenynek.

Az I. Decathlon Borsodcross névre keresztelt viadal az idei Magyar Kupa sorozat hatodik futama volt, melyen 172 sportember mérette meg magát. A 172 regisztrált induló állt rajtvonalhoz, akik közül 143-an be is fejezték futamukat.

Az ötödik rajtot

A rendezvény szervezője a Herman Ottó Tudományos Közhasznú Egyesület volt, névadóként pedig a Decathlon Miskolc Sportáruház vállalt támogatói szerepet az esemény létrehozásából. A legnagyobb figyelem a második és az ötödik rajtot követte. Előbbiben Vas Balázs aratott megállíthatatlan rajt-cél győzelmet, testvére Vas Kata Blanka pedig a sokszoros magyar bajnok Benkó Barbara orra elől halászta el az aranyat a hölgyek versenyében. Az elit futamban a regnáló magyar bajnok, Búr Zsolt ünnepelt fölényes győzelmet Buruczki Szilárd és Rózsa Balázs előtt. Búrnak ez volt szezonbeli első Magyar Kupa indulása, eddig külföldi viadalokon vett részt.

A visszajelzések alapján kifejezetten élvezetes, látványos és nehéz pálya volt a miskolci. Mivel mindenki – versenyzők, nézők és a rendezők is – rendkívül kellemes emlékekkel távoztak a borsodi megyeszékhelyről, remélhetően 2018-ban folytatása következik.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!