Sport

2017.03.29. 18:40

Rallycross Országos Bajnokság - Tökéletes szezonkezdet, jöhet Barcelona

Budapest, Miskolc - Mindhárom előfutamot, a középdöntőt és a döntőt is megnyerte Kiss Pál Tamás a Rallycross Országos Bajnokság első fordulójában a Slovakiaringen. A Speedbox Racing Team versenyzője a maximális 30 ponttal zárta az első versenyhétvégét.

Budapest, Miskolc - Mindhárom előfutamot, a középdöntőt és a döntőt is megnyerte Kiss Pál Tamás a Rallycross Országos Bajnokság első fordulójában a Slovakiaringen. A Speedbox Racing Team versenyzője a maximális 30 ponttal zárta az első versenyhétvégét.

A szombati szabadedzés első körétől kezdve nagyon gyors volt a 47-es rajtszámú autó, és az első két előfutamot is komoly fölénnyel nyerte Kiss Pál Tamás. A vasárnap rendezett harmadik előfutam rajtja azonban nem úgy sikerült, ahogy várta a csapat.

Lecsökkent a hőmérséklet

„Lehűlt az idő, és amíg várakoztunk a rajtban, annyira lecsökkent a motorhőmérséklet, hogy nem működött az ALS, így Vass Zoli, Kárai Tomi és Max Pucher mögött tudtam csak elindulni. Azonnal a jokerkört választottam, és addigra már újra százszázalékos volt a kocsi. A jokeren majdnem olyan gyors voltam, mint Pucher a normál körön. Jó kis csata alakult ki, mert épp kívülről dobtam volna be mellé az autót, amikor Kárai Tamás felborult és piros zászlóval leintették a futamot. Az újraindítás már jól sikerült, így akkor már csak a tempómra kellett figyelni” – mondta Kiss Pál Tamás a kalandos utolsó előfutamról.

A három előfutamgyőzelem után első helyen jutott a középdöntőbe Kiss Pál Tamás, és a saját futamát ott is majd nyolc másodperces előnnyel nyerte Kárai Tamás előtt. A döntőben újra Max Pucher volt a közvetlen ellenfél, de Kiss Pál Tamás és a Peugeot 208-as ezen a napon megállíthatatlan volt, így a hat kör után több mint nyolc másodperccel Max Pucher előtt intette le a kockás zászló a Speedbox versenyzőjét.

Megismételte

A Slovakiaringen Kiss Pál Tamás ezzel megismételte tavalyi teljesítményét, és minden futamot megnyerve, maximális pontszámmal kezdte a szezont, ezzel vezeti a bajnoki értékelést. A hazai bajnoki siker mellett fontos tapasztalatokat is gyűjtött a csapat, ezek hasznosak lesznek az Európa-bajnoki küzdelmekben, amelynek az idei első versenyét ezen a hétvégén a spanyolországi Barcelonában rendezik meg.

„Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Az autó tökéletesen vezethető, és annyira jól irányítható, hogy azt, amit tavaly hiányoltam, és néha már magamban kerestem a hibát, most úgy érzem, megkaptam a kocsitól. A versenyek alatt annyira higgadtak, nyugodtak lettek a mozdulataim, amit tavaly konstansan nem tudtam hozni. A visszafordítókban is álomszerűen viselkedett az autó. Nagyon várom már az Eb-futamot, mert most úgy érzem, technikailag is sikerült felzárkóznunk az élmezőnyhöz.”

ÉM


Eredmények

Rallycross országos bajnokság, 1. verseny, Slovakiaring: 1. Kiss Pál Tamás (Speedbox RT, Peugeot 208), 2. Max Pucher (osztrák, MJP Racing, Ford Fiesta), 3. Vass Zoltán (RXC TM, Mitsubishi Colt), 4. Spitzmüller Csaba (S MSE, Škoda Fabia), 5. Kárai Tamás (Kárai MSE, Audi A1), 6. Kotán Péter (Alba RC, Ford Escort).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!