Sport

2017.02.25. 20:12

Miskolcon márciusban elrajtol, Ózdon folytatódik a ralibajnokság

Miskolc, Ózd - Hét versenyből áll majd az idei szezon, amelynek az első két állomása Borsodban lesz.

Miskolc, Ózd - Hét versenyből áll majd az idei szezon, amelynek az első két állomása Borsodban lesz.

Hosszas egyeztetések után elkészült az idei ralibajnokság menetrendje. A tavalyihoz képest jelentős változásokat tartalmaz a program, hiszen a két magyar-szlovák közös rendezésű verseny – Eger és Kassa - nem szerepel a naptárban. Hosszú idő után viszont ismét felbukkant a Budapest Rallye, amelynek a hírek szerint a Hungaroring lesz a központja. Megyénkben ezúttal is két első osztályú futam lesz: 2016-hoz hasonlóan Miskolcon és Ózdon randevúzik majd egymással a ralis társadalom. Méghozzá rögtön a bajnokság elején. Miskolcon lesz a szezonnyitó, Ózdon pedig a második versenyhétvégét tartják meg. Mindkét viadalt a Kelet Autósport Kft. bonyolítja le.

Vissza a Népkertbe

- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen előkelő helyen szerepel a két versenyünk – fogalmazott az idei programmal kapcsolatban Adamovits Márk, főszervező. – A szezonnyitót ugyanis mindig nagy érdeklődés kísérni, nagy mezőnyre, és rengeteg nézőre lehet számítani, ráadásul mivel Közép-Európai Zónafutam lesz, ezért vélhetően külföldi párosokat is köszönthetünk majd. Miskolccal kapcsolatban fontos információ, hogy visszatérünk a Népkertbe, ismét lesz prológ, ami tavaly nagyon hiányzott a programból. Salakos körversenyt azonban nem csak ekkor, hanem egy hónappal később Ózdon is tartunk majd a stadionban, egyébként ennek az aszfaltos versenynek is összeállt már az útvonala. Annyi különbség lesz a tavalyihoz képest, hogy a záró napon Salgótarján felé vesszük az irányt, összekapcsolódunk az ott zajló Rallye2-es futammal, így egy hétvégén két régiót is érinthetünk a ralival.

A csapatok, a párosok gőzerővel készülnek az idei nyitányra, a sportágon belülről érkező hírek szerint rendkívül érdekes és izgalmas szezon elé nézünk. Többen is komoly technikai váltásra szánták rá magukat, közel húsz R5-ös autóból áll majd az ORB élmezőnye, ami önmagáért beszél. A versenynaptárból adódóan a hibázási lehetőség is kevesebb, hiszen nyolc helyett csak hét futam lesz, ezt egyébként a versenyzők döntő többsége támogatta, méghozzá anyagi megfontolásból. A miskolci hétvégén egyébként a mezőny olyan klasszikus hazai ralis pályákat használ majd, mint például a Lyukóbánya – Parasznya, a Kánó – Ragály, a Mályinka – Garadna, vagy éppen a Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt.

ÉM-ME


Az Országos Rali Bajnokság 2017-es programja:

Miskolc Rallye: Március 31. – Április 2.

Ózd Rallye: Április 28. – Április 30.

Iseum Rallye, Szombathely: – Május 19.-Május 21.

Székesfehérvár Rallye: – Június 9. – Június 11.

Veszprém Rallye: Július 7. – Július 9.

Mecsek Rallye, Pécs: Augusztus 4. – Augusztus 6.

Budapest Rallye: Október 13. – Október 15.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!