Sport

2016.10.24. 10:21

Nátrán Roland: a magyar asztalitenisz szervesen fejlődik

Budapest - Több szempontból is sikeresnek ítélte a Tüskecsarnokban rendezett múlt heti Európa-bajnokságot Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

Budapest - Több szempontból is sikeresnek ítélte a Tüskecsarnokban rendezett múlt heti Európa-bajnokságot Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

A sportvezető az M4 Sport Sportreggeli című hétfői műsorában elmondta, a magyarok szereplésével, valamint a három telt házas versenynappal is elégedettek voltak.

A magyar csapat a Pergel Szandra, Madarász Dóra páros révén egy bronzéremmel zárta a kontinensviadalt, Nátrán szerint az ő teljesítményük mindenképpen kiemelkedő, még akkor is, ha nagyon közel álltak egy még fényesebb éremhez.

A szövetség elnöke a jövőről szólva elmondta, hogy a férfiaknál jelenleg generációváltás zajlik, míg a nőknél Pergel és Madarász mellett az Eb-n a legjobb 16-ig jutott Póta Georgina is karrierje csúcsán van, így tőlük lehet számítani kiemelkedő eredményekre nagy, nemzetközi versenyeken.

Nátrán Roland a lehetséges honosítási tervekkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem akarnak gyökeresen változtatni, így inkább csak a magyar játékosokat ázsiai edzőpartnerekkel, vagy edzőkkel akarják segíteni. Megjegyezte, a magyar asztalitenisz hagyományok és az ázsiai kombinációja sikeres lehet.

Összességében Nátrán Roland szerint a magyar asztalitenisz szervesen fejlődik, a játékosok és edzők is sokat tesznek azért, hogy így legyen.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!