Sport

2016.10.28. 14:15

IV. Miskolc Autó Ózd Rally - Nedecki László, Kovács Géza (Lada VFTS): Otthon mindig padlóig nyomják

Miskolc, Ózd - Vadkutyáéknak nem úgy alakult az idei évad, ahogy azt előre eltervezték. A fehér Lada VFTS csak most kapta meg azt az erőforrást, amire egész szezonban nagy szüksége lett volna. Ennek hiányában az ózdi páros csak néhány aszfaltos futamon és MARB versenyeken állt rajthoz.

Miskolc, Ózd - Vadkutyáéknak nem úgy alakult az idei évad, ahogy azt előre eltervezték. A fehér Lada VFTS csak most kapta meg azt az erőforrást, amire egész szezonban nagy szüksége lett volna. Ennek hiányában az ózdi páros csak néhány aszfaltos futamon és MARB versenyeken állt rajthoz.

Az új motor a 4. Autóházak Kft. Ózd Rallyen dolgozik majd először üzemszerűen, így a páros a szezonzáró versengésre már a következő évre való felkészülés első állomásaként is tekint.

A hazai pályákkal kapcsolatban felemás érzései vannak Nedeckiéknek, mert az utóbbi időben rendre megviccelték őket az észak-borsodi gyorsasági szakaszok. Most nagyon bíznak a szerencsében és szeretnék jó szájízzel befejezni a 2016-os évet.

- Nagy csatára készülünk. Ha Szauer Gergőék pécsi eredményét az első osztály értékelésébe számolták bele, akkor két ponttal megelőztek minket, így visszacsúsztunk a kategória ötödik helyére - számolgatott Nedecki Laci. - Ennél azonban szeretnénk előrébb végezni. Ha viszont úgy alakul, hogy az utolsó körben már nem lesz esélyünk a jó eredmény elérésére, akkor levesszük a slick gumit és feltesszük az utcai abroncsokat. Már csak azért is, hogy a lehető leglátványosabban autózzuk le az idei esztendő utolsó versenykilométereit.

Vadkutya a borsodnádasdi és a sátai MARB futamot is alkalmi navigátorral teljesítette. Bíró Péter azonban „nem küldte nyugdíjba” Kovács Gézát, a 4. Autóházak Kft. Ózd Rallyen az elmúlt években megszokott pilótával és navigátorral száguld majd a Lada VFTS.

- Nagyon örülök, hogy pénteken prológ is lesz a Városi Stadionban, hiszen így még közelebbről tudjuk megmutatni magunkat a szurkolóknak. Kell a városnak, kell a rallynak egy ilyen show műsor. Itt Ózdon mindig nagyon jó hangulata van a salak oválon való körözésnek, ahol a szponzoroknak is köszönetet tudunk mondani a segítségükért. A nézők közel ülnek a pályához, így ők is rá tudnak hangolódni a másnapi folytatásra – tette hozzá Nedecki Laci. A pályák jók lesznek, nekünk tényleg néhány lépésre található a sátai szakasz, amely több felbontásban, több irányban is szerepel a szezonzáró műsorában. Ha lesz lehetőségünk az előrelépésre, akkor rajtunk nem fog múlni a siker, de az ózdi versenyek előtt mindig óvatosan vagyunk optimisták, hiszen sokszor elengedte már a kezünket Fortuna akkor, amikor nagy szükségünk lett volna rá.

ÉM-ME


Ózd - Az ORB szezonzáróján az abszolút dobogós helyezések találnak majd gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!