Sport

2016.08.26. 09:29

Utcai futófesztivál már tizenötödször Miskolcon

Miskolc - Az idei Barátság Maratont október 16-án, vasárnap rendezik meg a borsodi megye­székhelyen.

Miskolc - Az idei Barátság Maratont október 16-án, vasárnap rendezik meg a borsodi megye­székhelyen.

A rendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a társrendező Mara­thon Club SE által sorrendben már tizenötödik alkalommal életre hívandó erőpróba hazai és külföldi résztvevői egy 5,25 km-es körpályán búcsúztathatják az idei futószezont. A szervezők az amatőr és profi sportemberek, családok, iskolai csoportok, baráti társaságok számára is megmérettetési lehetőséget kínálnak.

Október 7-ig

A népkerti Miskolc Városi Szabadidőközpont előtti téren kijelölt versenyközpontból október 16-án, vasárnap négy egyéni – maraton (42,2 km, félmaraton (21,1 km), kismaraton (10,5 km, minimaraton (5,25 km) – és egy félmaratoni váltó szám résztvevői kezdhetik meg az aszfaltkoptatást. Az óvodásoknak és kis­iskolásoknak 900 méteres, illetve 2,2 km-es Decathlon- futamokkal kedveskednek a házigazdák. A verseny hivatalos időmérője az EvoChip Hungary Team Kft., míg a hangulatfelelős Péter Attila.

A tavaly hét nemzet – Algéria, Amerikai Egyesült Államok, Brazília, Marokkó, Kazahsztán, Szlovákia, Magyarország – sportolóit felvonultató Barátság Maraton részletes versenykiírását a www.hegyimaraton.hu és a www.maratonclubmiskolc.hu honlapokon lehet megtalálni, ahol az előnevezésre és a verseny egyedi pólójának megrendelésére is lehetőség kínálkozik. Kedvezményes előnevezés és pólórendelés október 7-én 24 óráig.

Nem indokolta

– Egy héttel későbbre terveztük a maratont, ám a városban nagyszabású jubileumi rendezvénysorozat lesz október 23-án, így a Katona Ferenc vezette szervezőbizottság tagjaival átértékeltük az eredeti időpontot, és amellett döntöttünk, hogy az ünnepi megemlékezéseket semmiképpen sem szeretnénk zavarni – mondta Szűcs István ötletgazda, főszervező. – Egyeztettünk a partnereinkkel, a városi szabadidőközpont irányítójával, Egri Istvánnal, hiszen ott található majd a versenyközpont, és azt a választ kaptuk, hogy azon a hétvégén sincs akadálya annak, hogy megtartsuk az eseményt. Az időpont-módosításról tájékoztattuk a rendőrséget, az MVK Zrt.-t, a Városgazda Kft.-t, valamennyi érdekeltet és természetesen magukat a versenyzőket, minden rendelkezésre álló fórumon. A korábbi évekhez képest a pályán nem változtattunk, az új pályának nagy sikere volt az elmúlt években, így semmi sem indokolta a módosítást.

- ÉM-SZIS -


Amatőr zenekarokat keresnek

Szűcs István hozzátette még az alábbiakat: ,,A még színvonalasabb rendezés érdekében megpróbálunk amatőr zenekarokat felkérni arra, hogy a pálya különböző részein szórakoztassák a futókat. Várjuk olyan zenekarok jelentkezését, akik szívesen társulnának hozzánk, az eseményhez ezen a téren. Mindez a fővárosi és a külföldi utcai futóversenyeken is divatos, ezzel is még egy kis pluszt tudunk beletenni a rendezésbe, ami egyebek mellett segít a monotóniatűrésben a futóknak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!