Sport

2016.04.01. 14:08

Miskolc Steelers: A tanulás véget ért, már tanítani is szeretnének

Miskolc - Két új légiós játékossal várja a vasárnapi szezon­kezdetet az „acélgárda”.

Miskolc - Két új légiós játékossal várja a vasárnapi szezon­kezdetet az „acélgárda”.

A sportág legmagasabb osztályában, a Hungarian Football League-­ben (HFL) is elkezdődnek a küzdelmek a hét végén. A megyei reprezentáns, a Miskolc Steelers vasárnap 15 órától Miskolcon, az MVSC Csokonai úti sporttelepén a nagy rivális Nyíregyháza Tigerst fogadja. Az acélosok korábban Felsőzsolcán látták vendégül aktuális ellenfelüket, ám ezúttal a Kubikban lesznek a meccseik, a szezonnyitó, valamint az alapszakasz 3. fordulójában (április 24.) esedékes a Győr Sharks elleni összecsapás (április 17-én Egerben, május 14-én és 22-én Budapesten lépnek majd pályára a miskolciak).

Tornagyőzelmek

– A világ egyik legnézettebb sportága az amerikai futball, amely Magyarországon is egyre jobban hódít – kezdte a klub csütörtöki sajtótájékoztatóját Nádi Gyula al­elnök. – Miskolcon van három csapat, s nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Renegadeshez és a Lionshoz is van némi közünk, hiszen előbbiben régi Steelers-játékosok szerepelnek, utóbbi megalakulásánál pedig edzőnk, Száraz Zsolt bábáskodott. De visszatérve magunkra: tíz éve a régió meghatározó csapatának számítunk, örülünk annak, hogy a téli időszakban sikerült megnyernünk a két legrangosabb, legfontosabb arénatornát. Biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk állni a helyünket a legmagasabb szinten, a tavalyi szerepléshez képest tudunk előrelépni. Az első találkozónk igazi presztízscsata lesz, a Nyíregyháza – többek között – négy amerikai és több ukrán futballistával érkezik, de én bízom a srácokban…

Eaton, Milosevic

A Steelers vezetőedzője, Száraz Zsolt így kezdte:

– Ez a második évadunk a HFL-ben, s legalább annyira vártuk a startot, mint egy éve – fogalmazott. – 2015-ben megtanultuk a leckét, jó ellenfelekkel, jó játékosokkal találkoztunk, idén már mi is szeretnénk leckét adni… Bővült a légiós kontingensünk, hiszen három korábbi játékosunk, Troy Rice, Dion Williams és Vasyl Jordan mellé érkezett a 32 esztendős linebacker, az amerikai Meec­­h Eaton, illetve a 21 éves szerb elkapó, Leon Milosevic. Mellettük van egy nagyon erős miskolci mag, akik az utánpótlás-bajnokságban bizonyították, hogy kezdenek beérni. Ebben a pontvadászatban már nem működünk együtt Miskolc testvérvárosának, Kassának az amerikaifoci-klubjával, mert a részvételt teljes mértékben meg tudjuk oldani a magunk erejéből.

A bemutatkozás során Eaton elmondta, ezt megelőzően már tíz országban játszott, és azt is, hogy 2007-ben részt vett a Chicago Bears válogató­táborában, de végül nem sikerült bekerülnie a keretbe. Annak idején öt évet lehúzott a Northwestern Egyetemen, ami kiváló ajánlólevél. Milosevic Nisben futballozott, megköszönte a lehetőséget a Steelersnek, s úgy nyilatkozott, hogy igyekszik mindent megtenni a jó szereplés érdekében. Az acélosok a hazai palettáról is erősítettek, mert Steelers-mezt húz a válogatott offense guard Menczel Dániel, a békéscsabai Csulik Tamás (defensive end) és egy régi-új játékosuk, Szabó Dávid (aki a defense line-t erősíti majd).


A részletes program

  • 14.00: kapunyitás
  • 14.50: csapatok bevonulása
  • 14.55: Himnusz
  • 15.00: a mérkőzés kezdete (kezdőrúgás)
  • Belépőjegy: 1000 Ft (10 éves kor alatt ingyenes)

    info:


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!