Sport

2016.04.15. 14:24

Csodák a mesében vannak, a kézilabdát ez nem jellemzi

Debrecen, Mezőkövesd - Péntektől három napig Debrecen lesz a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdázóinak főhadiszállása.

Debrecen, Mezőkövesd - Péntektől három napig Debrecen lesz a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdázóinak főhadiszállása.

A borsodi élvonalbeli együttes pénteken délelőtt indul a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének helyszínére, ahol délben tréningen vesznek részt. A mezőkövesdiek vezetőedzője, Skaliczki László régi motoros a szakmában, a matyóvárosiaktól a nyáron búcsúzó, Békéscsabára távozó szakember immáron kilencedik fináléjára készül.

Csak egyszer

– Éppen a napokban vetettem számot eddigi, saját kupamérlegemmel – közölte a mesteredző. – Hosszú pályafutásom során csapataimmal kilencszer jutottam be a döntőbe, de fiaimmal sajnos csak egyszer diadalmaskodtam. Az ilyen-olyan néven szerepelt Szegeddel ötször, a Dunaújvárossal kétszer, és a Mezőkövesddel pedig szintén kétszer adatott meg nekem az, hogy a végküzdelmekbe kerüljek. Mindenhol más adottságok között dolgoztam: ez igaz a keretek eltérő tudásszintjére, a játékosok felkészültségére, egyéni képzettségére, továbbá az anyagi és a tárgyi kondíciókra is. Ebből kiindulva természetesen egyéni és csapatbravúrként könyvelem el a mezőkövesdi produkciónkat, amelyet tavaly és az idén is együttesen értünk el.

A tapasztalt szakembernek – aki egykor szövetségi kapitányként fiaival olimpián, világ- és Európa-bajnokságokon ért el kiváló eredményeket – szóba hoztuk az erőviszonyokat és arról érdeklődtünk, hogy mit mondhat és mit nem a „gyerekeinek” akkor, amikor az elődöntőben az európai krémhez tartozó Mol-Pick Szegeddel csapnak össze, Skaliczki László így válaszolt:

– A realitásokkal mindenki tisztában van. Másképpen fogalmazva: csodák csak a mesében vannak, a kézilabdát ez nem jellemzi. Ez a tény viszont nem azt jelenti, hogy be kell rezelni, szó sem lehet feltartott kezekről, megadásról, ingyen semmit nem adunk a Szegednek.

Egyéni célok

Az MKC vezetőedzője hangsúlyozta: a kupadöntőn való szereplés megtiszteltetés, ezért felveszik legjobb öltönyeiket, kivasalják fehér ingeiket és kifényezik fekete cipőiket.

– A Mol-Pick mindenben erősebb tőlünk, ezért nálunk a csapatkohézió számít elsősorban, majd az egyéni tulajdonságok jönnek – fogalmazott Skaliczki László. – Azt kértem a tanítványaimtól, hogy nyújtsák egyéni legjobbjaikat, és ha ezt megteszik, már teljes mértékben elégedett leszek velük. Vigyék a pályára azt, amit tudnak, nyerjenek meg minél több párharcot, legyenek bátrak, vállalkozzanak nyugodtan, hiszen semmit nem veszíthetnek. Mutatja majd őket a televízió, a lelátókon ezrek lesznek jelen, a nyilvánosság előtt küzdjenek önmagukért, klubjukért, szóval ez a finálé az érzelmekről is szól majd. Nem szabad az eredmény miatt reszketni, az ötöst már előre beírták az ellenőrző könyvünkbe, a jelest a négyes döntő kiharcolásáért kaptuk, így teljesen bizonyosan motiváltak leszünk. Debrecenben kupázunk, de nem feledkezünk el NB I-es küldetésünkről: szombati és vasárnapi meccseinken az alsóházi rájátszás hátralévő találkozóira is hangolunk, hiszen ki kell harcolnunk a bennmaradást – vagyis szakmailag nagyon szép időszak áll előttünk.


Mezőkövesdi KC: út a négyes döntőig

  • Előselejtező: az MKC nem lépett pályára
  • 1. forduló: az MKC nem lépett pályára
  • 2. forduló: Eger SBS – Mezőkövesdi KC 22-32 (12-16)
  • 3. forduló: Békés Drén KC – Mezőkövesdi KC 21-27 (8-12)
  • 4. forduló: Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 26-25 (13-11)
  • 5. forduló: Orosházi FKSE – Mezőkövesdi KC 22-24 (11-14)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!