Sport

2016.02.12. 15:08

NB I-es labdarúgórajt: csonka, pici fordulóval

Miskolc - Bakteriális fertőzés miatt nem tud kiállni a Paks az MTK ellen szombaton. A DVTK a második kör 9. kanyarjában most szombaton Felcsúton vendégszerepel, egyik riválisánál, a Puskás Akadémia FC-nél.

Miskolc - Bakteriális fertőzés miatt nem tud kiállni a Paks az MTK ellen szombaton. A DVTK a második kör 9. kanyarjában most szombaton Felcsúton vendégszerepel, egyik riválisánál, a Puskás Akadémia FC-nél.

A labdarúgó NB I-ben szombaton kitavaszodik: a 2016-os esztendő első élvonalbeli bajnoki fordulóját, a 20. kör meccseit rendezik meg. A 12 csapatos bajnokságban három forduló múlva odaérünk, hogy mindenki játszott mindenkivel oda-vissza, és utána jön a vadkanyar, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség dán mintának nevezett az évad előtti bevezetésekor. A lényege, hogy nem az egyenlőségről szól, hiszen a 22. forduló után még 11-et rendeznek, és hat csapat kevesebbet játszik otthon, mint idegenben. Ez utóbbiak közé tartozik a DVTK is. Valamint a Honvéd, a Vasas, a Békéscsaba, a Puskás és a Haladás. Vagyis a mezőny szinte teljes alsó fele. Viszont a Ferencvárosnak, az Újpestnek, a Videotonnak, a Debrecennek, az MTK-nak és a Paksnak szerencséje volt a sorsoláskor…

Második kör, 9. kanyar

A DVTK még az alapvetésben, vagyis a második kör 9. kanyarjában most szombaton Felcsúton vendégszerepel, egyik riválisánál, a Puskás Akadémia FC-nél. Mindkét csapat a veszélyes zónából való elkerülésére hajt, ezért kifejezetten éles meccs várható. Nyilván a pontszerzés a célja mindkét gárdának, de hogy távlati célként mit tűzött ki a csapat elé a diósgyőri klub, arról Árki Gábor sportigazgatót kérdeztük.

– A középmezőnyhöz kellene felzárkózni, ez az elsődleges, ami a jelenlegi 8. helyen álló együttes elé kerülést jelenti – mondta Árki Gábor. – Picit távolabbra tekintve pedig az lenne az irány, hogy olyan együttes kezdjen összeállni, amely elé a jövőben nagyobb célokat lehet kitűzni.


[poll id="1069"]


A DVTK őszi kerete papíron annyit változott, hogy egy játékos távozott, Takács T. Debrecenbe ment, Elek pedig visszatért Kínából. Viszont van még két játékos, akikre jelenleg nem számítanak a DVTK első kereténél, annak ellenére, hogy szerződésük ideköti őket.

– A téli szezonban Husic és Grumic átadólistára kerültek, mert a légiósok csökkentett számú szerepeltetésére vonatkozó ajánlás miatt nem jutottak volna szóhoz – mondta a sportigazgató. – Aztán az átigazolási szezon végére eldőlt, hogy nem találtak másik csapatot, és nemcsak Magyarországon, hanem Európa egyik országába sem tudnak már elszerződni, legfeljebb keletre, ha lesz irántuk komoly érdeklődő. Hogy mi lesz velük a következő hónapokban, az majd kiderül, most az NB III-as kerettel kell készülniük.


Halasztás: MTK – Paks

„Az elmúlt napokban klubunk két munkatársánál bakteriális fertőzést diagnosztizáltak. Az esetleges további megbetegedések kiszűrése érdekében a klub összes dolgozója laborvizsgálaton vett, illetve vesz részt. Ezek eredményei azonban csak a jövő héten érkeznek meg. Ezért a Magyar Labdarúgó-szövetséggel, valamint szombati ellenfelünkkel, az MTK Budapesttel egyeztetve, a Paksi FC vezetősége azt a felelősségteljes döntést hozta, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzés halasztását kéri egy későbbi időpontra” – jelentette meg a Duna-parti klub a honlapján.

Az MTK szintén a hivatalos weboldalán reagált a hírre, a találkozó így már biztosan elmarad: „Az MTK Budapest természetesen együttműködik Csertői Aurél együttesével, elfogadja a halasztás tényét, melyhez a Magyar Labdarúgó-szövetség már hozzá is járult. A klubok vezetői egyeztetnek, hogy a feszített menetrend mellett mikor tudják lejátszani az elmaradó találkozót”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!