Sport

2015.12.12. 11:46

MKC: Sereghajtóként zárják az őszi szezont

Mezőkövesd - Elveszítették idei utolsó bajnoki mérkőzésüket a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

Mezőkövesd - Elveszítették idei utolsó bajnoki mérkőzésüket a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.Az utolsó helyen álló piros-fehérek számára fontos volt, hogy pontot, vagy pontokat szerezzenek, ennek jegyében fogadkoztak, az ígérték, hogy mindent megtesznek a siker érdekében.

Végig hazai előny

Az első félidőben végig a fővárosiak voltak határozottabbak és kínálkozó helyzeteiket is jobban használták ki. Ennek megfelelően hol egy, hol négy góllal is vezettek, a kövesdiek meg futottak az eredmény után. Az MKC eredményesebben támadott, mint legutóbb hazai környezetben a B.Braun Gyöngyös ellen, de ez is kevés volt ahhoz, hogy átlendüljön a holtponton és előnyt csikarjon ki. Benisék erejéből annyira futotta, hogy helyenként felzárkóztak, de aztán visszaestek és a nagyszünetig végig ezen a „hullámvasúton” ültek. A PLER átlövői levetkőzték gátlásaikat, minden helyzetből bátran tüzeltek, és elégedettek voltak a harminc perc alatt gyűjtött tizenhat találatukkal. A matyóvárosiak védekezése nem állt össze, akcióikból hiányzott az ötlet és szélről sem jeleskedtek. A vendéglátók, előnyük birtokában, lassították a játékot, így lerohanásos támadást ritkán látott a publikum. A borsodiak közül nem akadt igazi vezéregyéniség és ezúttal kapusuk sem hozott extrát a „konyhára”.

Hajdu G. mellé lőtt

A folytatásban már hat góllal is elhúztak a fővárosiak (37. perc: 20–14) és ekkor úgy tűnt, hogy elszálltak a vendégek reményei. Innentől kezdve felváltva estek a találatok egészen az 51. percig (26–20). Ekkor nagyon nekiveselkedtek a mezőkövesdiek, akik négy perc alatt zsinórban négy gólt hoztak össze és ez meghozta a kedvüket. Gólváltások következtek, majd az utolsó támadást Radnicék vezethették. Hajdu G. a jobb átlövő posztjáról betört, egyenlíthetett volna, de mellé lőtt, így maradt megmaradt az egy gólos különbség a csapatok között, az MKC pedig kénytelen volt tudomásul venni a megváltoztathatatlant. A piros-fehérek közül ezúttal csak Szepesit lehet kiemelni, a balszélső a második félidőben három akciógólt szerzett és ötször hetesből vette be a PLER-Budapest hálóját, de extra produkciója is kevés volt az „üdvösséghez”.

Az MKC-re idén már csak egy Magyar Kupa-találkozó vár: erre december 16-án a Cegléd ellen hazai környezetben kerül sor.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

PLER-Budapest – Mezőkövesdi KC

28-27 (16-13)

Budapest, 400 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok.

PLER-Budapest: Kránitz – Laurencz (4), Leimeter (7/3), Bakos (-), Benmiloud (2), Lókodi (3), Bohács (3). Csere: Tóth N. (kapus), Kocsi (-), Bujdosó (-), Tóth P. (3), Oláh T. (1), Radjenovics (-), Sinkovits (-), Nagy Sz. (5), Mikita (-). Vezetőedző: Hutvágner István.

Mezőkövesdi KC: Balogh T. – Benis (-), Grünfelder (1), Bozoljac (1), Antal Sz. (-), Radnic (6), Szepesi (12/7). Csere: Holló B. (kapus), Kovács P. (-), Füstös (1), Kiss R. (-), Hajdu G. (5), Molnár F. (-), Trivkovic (-), Ciric (1), Kozina (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 12 perc, ill. 6 perc + kizárás (Grünfelder).

Hétméteresek: 4/3, ill. 7/7.

Hutvágner István: – Fontos 2 pontot szereztünk a harcos mezőkövesdiek ellen. Ellenfelünk a hajrára nagyon felszívta magát, így a végén még izgulnunk kellett, nehogy döntetlen legyen a vége.

Skaliczki László: – Gratulálok a PLER-nek, éltek a felkínált lehetőséggel. Sajnálom ezt a hét meccses vereségi sorozatot, amivel a bajnokságot idén befejeztük. Remélem, hogy ezt a negatív spirált a Magyar Kupában megszakítjuk és kárpótoljuk szurkolóinkat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!