Sport

2015.12.03. 11:04

DVTK vs. MTK - Már megint egy-egy gól és pont

Miskolc - A Diósgyőr most sem tudott nyerni, ezúttal is hátrányból egyenlítve szerzett pontot.

Miskolc - A Diósgyőr most sem tudott nyerni, ezúttal is hátrányból egyenlítve szerzett pontot.

Az NB I elhalasztott 15. fordulójának öt meccsét pótolták be szerda este, köztük a Diósgyőri VTK – MTK Budapest összecsapást. Nem hozta lázba a szurkolókat ez a mérkőzés, ilyen kevesen legutóbb talán akkor voltak a Diósgyőri stadionban, amikor öt éve az NB II-ben szerepeltek a piros-fehérek. Lehet, hogy azért, mert a csapat mostani eredményessége is ebbe az irányba húz, a dobogós hely hajszolását már régen felejtősbe kellett tenni. A meccs egyébként többről szólt mint a 3 bajnoki pont megszerzése, legalábbis a hazai szakvezető, Bekő Balázs számára. Neki ugyanis ezen a bajnokin csak a győzelem jelenthetett diósgyőri jövőképet, mert a szakvezető az idei utolsó 5 bajnokira 8–9 pont megszerezését kapta feladatul a klubvezetőktől, és ebből az első két meccsen csak 1 egység jött össze.

A DVTK kezdőcsapatát 3 helyen változtatta meg a menekülés a győzelembe jelszót zászlóra tűző hazai szakvezető: Grumic eltiltás miatt maradt ki, Barczinak csak a kispadon jutott hely, James pedig keretbe sem került, viszont Bacsa, Bognár és Egerszegi ott volt a fekete mezes, kezdő síp­szóra masírozó gárdában. Ez egyben azt is jelentette, hogy a szombati négy helyett csak három külföldivel állt fel a DVTK, így járt nekik ezen a meccsen a légiós szabály betartásáért a 3 millió forint. Ahogy az MTK-nak is, akik négy nem magyar állampolgárságú labdarúgót szerepeltettek a kezdőjükben. Mivel a kék-fehérek kitekintettek ebben az évadban a nemzetközi porondra, így akár 5 légiós is játszathatott volna, hogy pénzüknél legyenek, de az aktivizáltak száma még így is sok volt ahhoz képest, hogy az elmúlt években szinte kizárólag a saját utánpótlására támaszkodott a fővárosi klub.

Méricskélés, Torghelle

A meccs elején nem sok minden történt, a méricskéléssel eltöltött időben az derült ki, hogy a fővárosiak labdabiztosabbak. A hazaiaknak sok rontott passzuk volt, a 16-ost is igyekeztek körbepasszolni, ha eljutottak odáig. Az MTK határozottabbnak tűnt és céltudatosabbnak, a DVTK részéről nem nagyon látszott, hogy hol akarják megnyerni a meccset. Az első komoly gólszerzési lehetőség a vendégek előtt adódott: Varga Sz. túljutott ugyan a kapuson, de lövése a gólvonalra visszafutó Husic lábában akadt meg, aki így ezzel góltól mentette meg csapatát. Öt minutával később Bognár végre felismerte, hogy nem tudják becipelni a gólvonalra a labdát, és lőni is lehet, más kérdés, hogy a kísérlete nagyon gyengére sikerült. Aztán a 39. percben megkapta a szokásos szurit a Diósgyőr, mint már oly sokszor ebben a szezonban, most is hátrányba kerültek. Torghelle Husiccal szemben erőteljesen indult le befejezni az akcióját, és a lövése is jól sikerült MTK-s szempontból. A találat után hazai csere következett, nem várta meg a szünetet Bekő edző, lekapta Egerszegit és Barczit küldte fel, akinek ideje sem nagyon volt arra, hogy bemelegedjen az első félidő végéig.


DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó,


Bacsa egyenlítése

A második játékrész elején csipkedte magát a DVTK, annak érdekében, hogy eltüntesse hátrányát, de igazán komoly helyzetre nem futotta, így abban lehetett bízni, hogy Bekő Balázs az utolsó fél órára felteszi a pályára Griffithset, aki legutóbb is pontot érő gólt szerzett. Így is történt, ez nem volt meglepő, az viszont igen, hogy a baloldali védő, Husic mezszámát mutatták fel. Ezzel összefüggésben Kitlből lett szélső védő, és Barczira, valamint Komanra maradt a védősor előtti szűrés. Hat támadószellemű labdarúgóval játszott ekkor a DVTK a saját térfelére betömörülő vendégekkel szemben, de különösebb helyzetek nélkül, így a félidő felénél az utolsó cseréjét is ellőtte a hazai szakvezető, de ez nem aratott nagy tetszést a lelátón. No nem az a része, hogy Nikházi jött be, őt ugyanis pályára követelte a publikum, hanem az, hogy Bognárnak kellett lejönni, és nem Komannak. Aztán a nagy hazai erőfeszítésnek csak meglett az eredménye, az agyonőrzött Griffiths mellett Bacsa üresen maradt, és a 69. percben egyenlíteni tudott. Hét perccel később egy hazai kontra végén Nikházi szerezhetett volna gólt, de Hegedűs kapus nagyot védett, ahogy nem sokkal később Novothny fejesénél is. A közönség hangja is megjött, a hazai játékosok mentek előre a győztes gólért, de közben a fellazuló védelmükkel szemben az MTK-nak is voltak lehetőségei. A nyitott meccs izgalmak közepette ért véget, de újabb gól már nem esett, maradt a döntetlen.

A DVTK az első félidei halványabb játéka után ezúttal is csak arra volt jó, hogy a szokások szerint bekapott gólját kiegyenlítse, és hogy egy pontot megmentsen, így három mecc­s után két egységnél jár, és a terv teljesítéséhez szombaton nyernie kellene Újpesten, ahogy másfél hét múlva idehaza, a Békéscsaba ellen is.



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – MTK Budapest 1-1 (0-1)

Diósgyőr, 1200 néző. V.: Vad II. (Farkas B., Szalai D.).

Diósgyőri VTK: Rados (7) – Okuka (6), Lipták (6), Tamás (5), Husic (4) – Egerszegi (4), Kitl (6) – Bacsa (6) Bognár (5), Koman (5) – Novothny (5). Vezetőedző: Bekő Balázs.

MTK Budapest: Hegedűs L. (7) – Bese (6), Grgic (6), Poór (5), Vadnai (5) – Thiam (5), Ramos (4), Strestik (6), Vass (4) – Varga Sz. (5), Torghelle (6). Vezetőedző: László Csaba.

Csere: Egerszegi helyett Barczi (5) a 41., Husic helyett Griffiths (6) az 59., Vass helyett Baki (5) a 61., Bognár helyett Nikházi (-) a 68., Varga Sz. helyett Hujber (-) a 73., Strestik helyett Hajdú (-) a 82. percben.

Sárga lap: Poór a 22., Ramos a 42., Novothny a 65., Strestik a 73. percben

Gólszerző: Torghelle (0-1) a 39., Bacsa (1-1) a 69. percben.


Bekő Balázs (Diósgyőri VTK): - Két teljesen ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben idegesen és türelmetlenül, a nagy akarásnak nyögés lett a vége. A második félidőben azonban azt az arcát mutatta a csapat, amelyik megalkuvás nélkül küzd, szívvel játszik és jól focizik. Rengeteg helyzetünk volt, a gólt még időben rúgtuk, utána is adódtak lehetőségek, én úgy éreztem, csak idő kérdése, hogy mikor szerezzük meg a vezetést, az MTK-nak csak minimális kontralehetőséget engedtünk. Ilyen a futball, az a pici hiányzott. Azzal, hogy hány pontot kellene még szerezni, nem foglalkozom, nem is érdekel, nem az a dolgom, hogy számolgassak. Az én dolgom az, hogy úgy játszunk, mint a második félidőben.

László Csaba (MTK Budapest): - Az első félidőben megnyerhettük volna a mérkőzést, de a helyzeteink kimaradtak. Szerettem volna, ha gólra gólt rúgunk, de ez sajnos nem sikerült. A Diósgyőr nagyon agresszíven jött ki a második félidőre, tíz perc után azonban kiegyenlítődött a játék. Ezután Bekő Balázs, akinek átérzem a helyzetét, szinte feladta a védelmet, sok ember-ember elleni csata alakult ki. Élvezhető meccs volt, mind a két csapat győzelemre játszott, de egyiknek sem sikerült nyerni.


A gólok története

39. perc: Torghelle kapott jó labdát a jobbösszekötő helyén Vasstól, lefutotta Husicot, majd a kilépő Rados felett a kapuba emelte a játékszert, 0-1.


69. perc: Barczi, Griffiths volt a labda útja, majd Bacsához került az ötösnél, aki a jobb sarokba lőtt, 1-1.



A labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában - melyet november elejéről halasztottak el a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharc miatt - a Diósgyőri VTK gárdája az MTK Budapest együttesét fogadta szerdán 18.30-tól az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!