Sport

2015.12.12. 09:23

DVTK vs. Békéscsaba - Pontokkal búcsúzna a csapat

Miskolc - Szombaton 15.30-tól a Békéscsaba a DVTK vendége a labdarúgó NB I 19. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - Szombaton 15.30-tól a Békéscsaba a DVTK vendége a labdarúgó NB I 19. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.A klub szokásos, pénteki sajtótájékoztatóján először azt mondtuk Bekő Balázsnak, a diósgyőri futballcsapat vezetőedzőjének: ,,Lehet erős a jelző, de kiesési rangadóval zárul az őszi idény…”

– Azért ezt a kijelentést erősnek gondolom, mert erről nincs szó – válaszolta szakvezető. – Azt nem gondoltam az induláskor, hogy ebben a szezonban ennyi nehézséggel fogunk küzdeni, ez is adja ennek az utolsó mérkőzésnek a lényegét. Ki kell lépnünk az árnyékból a fényre, hiszen ezzel tartozunk mindenkinek, legfőképpen a szurkolóinknak, de ugyanúgy saját magunknak is, mindenkinek. Mindenképpen pozitívan kell lezárni ezt az évet.

Nem helyezésben

Azt is hozzátettük, hogy ha a nyer is a csapat, akkor sem tud előrébb lépni a tabellán, hiszen az előttük lévő Honvéd 7 pontnyira van, de azért a három pont begyűjtése mindig fontos…

– Nem helyezésben kell gondolkodni jelenleg, hanem abban, hogy meg legyen a győzelem és legyen arra lehetőség a folytatásban, hogy ez a csapat előre felé tudjon koncentrálni, nézni – nyilatkozta mindehhez Bekő Balázs.

Szóba került az is, hogy vajon a vezetőedzővel, vagy nélküle folytatja a klub? Ismert, a hetekkel ezelőtt megfogalmazott, minimum 8 pontot előirányzó ultimátum nem teljesült. Van-e valami ,,publikus” ezzel kapcsolatban? – kérdeztük.

– Nem tudok jelenleg olyat mondani, ami publikus lenne, ha lenne mit mondani, ami kész tény, az a jövő zenéje lesz. Mondtam a meccsek előtt is: számomra nem ez a legégetőbb kérdés. Mert lehet úgy alakulnak a mérkőzések, hogy hozunk 5, 6, 9 pontot, amit szerezhettünk is volna. A lényeg az volt, hogy a meccsek után azt lehessen érezni, csapat az adott találkozón jól játszott, megtett mindent azért, hogy minél több pontot gyűjtsön és mindenki nyugodt lelki­ismerettel nézhessen a másik szemébe. Ezzel nincs gond. Az frusztráló az, hogy rengeteg energiabefektetéssel, és nem is rossz játékkal, sőt, néha kimondottan jó játékkal sem tudtunk nyerni. A játék előre mutató, de nyilván a pontok határoznak meg sok mindent – hangoztatta Bekő Balázs, akitől azért megkérdeztük azt is, van-e tudomása arról, hogy mikor értékelik az elmúlt fél évet? – Nincs időpontja, nem tudok róla, tényleg. A legfontosabb most nem is ez, hanem az, hogy úgy kell lezárni ezt a szezont, hogy örömet szerezzünk mindenkinek, aki ebbe a családba tartozik.


[poll id="1059"]


Sokkal többet várt

Az eltelt 18 fordulóval kapcsolatban elhangzott, voltak hullámvölgyek, most, a végére viszont markáns előrelépést lehetett látni játékban, ami azonban pontokban nem mutatkozott, mutatkozik meg…

– Ez a kettősség van bennem is, hasonlóan látom – értett egyet ezzel a DVTK vezetőedzője. – Az elején azt gondoltam, elég időnk lesz arra, hogy kialakítsuk azt, amit csinálni szeretnénk. Sose szerettem azzal védekezni, hogy sok volt a sérült, azonban ami érhetett minket negatív értelemben, az ebben a szezonban elért. Ettől függetlenül az ember sokkal többet várt. Ha egy csapat tud úgy futballozni, ahogyan az utóbbi időben tette, akkor felmerül, hogy tehette volna ezt hamarabb is. Ilyen szempontból van bennem hiányérzet, de nem hiszem, hogy csak bennem. Hogy mivel lehetett volna megfordítani az egészet, azt nagyon nehéz megfogalmazni, lehet, egy apró győzelem kellett volna. A meghatározó játékosaink formája, szerepvállalása a szezon második felére csúcsosodott ki, ott jött ki az a teljesítmény tőlük, amivel lehet és kell futballt csinálni. Az elején sok volt a bizonytalanság, olyanok is sokat hibáztak, akiknek a részéről ez nem volt indokolt. A szezon második felében vállalta fel mindenki saját magát és csapatként tudtunk funkcionálni. Az bosszant, hogy ez igazán eredményben nem tudott megmutatkozni, de bennünk volt, ez száz százalék. Legyen bárhogy is a jövőben, ha ez a csapat ezt az utat járja, akkor komoly előrelépési lehetőségei vannak.



Hibásnak érzi-e magát bármiben? – vetődött fel ez is.

– Sok minden az edző felelőssége, de maga a felelősségvállalás közös. Nem is érzem azt, hogy ebben magamra lettem volna hagyva. Olyan nagy baklövésre nem emlékszem, apró dolgokban hibáztunk, ez ezer százalék. Az ember mindig a legjobbat akarja, ám nem mindig úgy sül el. Ha a csapatom picit stabilabb lett volna teljesítményileg, akkor az én helyzetem is könnyebb lett volna. Nehéz volt, hogy nem mindig tudtam, mikor, milyen szituációban kitől mire számíthatok, s ez nagyban befolyásolt döntéseket, több mindent.

A vezetőedző felé elhangzott, kivel elégedett, kivel kevésbé. Bekő Balázs kijelentette, mindenkinek voltak jobb és gyengébb periódusai, név szerint Ivan Radost említette meg, aki szerinte rendkívül jól védett a szezonban, mindentől függetleníteni tudta magát.

Motivált Csabára számít

A Békéscsabáról az alábbiakat nyilatkozta a vezetőedző:

– Védekezésből indulnak és ki, és jól kontráznak. Nagyon motivált csapat lesz a Békéscsaba, amely az életéért küzd, ezt ki is nyilatkozták. De ki nem? Remélem, mi dominálunk majd, alapvetően a mi akaratunk fog érvényesülni, bízom abban, hogy ez a meccs rólunk fog szólni.


Az NB I állása

1. Ferencvárosi TC 18 16 1 1 41-7 49

2. Paksi FC 18 8 6 4 24-18 30

3. MTK Budapest 18 8 5 5 23-17 29

4. Újpest FC 18 7 7 4 26-19 28

5. Videoton FC 18 9 - 9 21-19 27

6. Szombathelyi-S, Haladás 18 6 8 4 15-18 26

7. Debreceni VSC-TEVA 18 6 7 5 25-21 25

8. Budapest Honvéd 18 6 6 6 23-22 24

9. Diósgyőri VTK 18 4 5 9 18-30 17

10. Puskás AFC 18 3 7 8 22-29 16

11. Vasas FC 18 4 1 13 17-30 13

12. Békéscsaba 1912 Előre 18 3 3 12 17-42 12


A 19. forduló programja

December 12. (szombat),

  • 15.30: Diósgyőri VTK – Békéscsaba 1912 Előre
  • 15.30: Vasas FC – Budapest Honvéd
  • 15.30: Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Puskás AFC
  • 15.30: Videoton FC – Paksi FC
  • 15.30: Debreceni VSC-TEVA - MTK Budapest
  • 19.30: Ferencvárosi TC – Újpest FC

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!