Sport

2015.11.23. 12:07

DVSC vs. DVTK - Nem jöttek a gólok és a pontok sem

Miskolc - Debrecenben játszott szombaton délután a DVTK NB I-es labdarúgó­csapata.

Miskolc - Debrecenben játszott szombaton délután a DVTK NB I-es labdarúgó­csapata.Az élvonalbeli bajnokság – mivel a válogatott fontos Eb-pótselejtezőket játszott – három hét szünet után folytatódott, a 16. fordulóval: a DVTK a Debreceni VSC-Teva vendége volt. A Diósgyőrnél Okuka öt sárga lap, Kovács G. és Halmai sérülés, míg Antal betegség miatt hiányzott. Jó ritmusban, hozzáállással és nagy kedvvel kezdte a mérkőzést a DVTK, a vendégcsapat játékosai gondoskodtak arról, hogy korán lehetőséget lehessen feljegyezni. Ez Koman szabadrúgása volt, amit védett Radosevic. Kezdeményezőek voltak Kitlék, ebből következően adódott újabb sansz a gólszerzésre, a 12. percben Barczi beadása után Novothny fejelt 6 méterről, de a hazaiak hálóőre nagy bravúrral kitolta a játékszert a léc alól. Abszolút pozitív benyomást tettek a szurkolókra Komanék, éppen ő volt az, aki a középpályán igyekezett összefogni a csapatot, összegyűjteni és leosztani a labdákat. Az ellenfélnél Korhut az oldalhálót találta el, ekkor jobbára gyorsan kivitelezett ellenakciókból próbált választ adni a DVSC. A Diósgyőr nyílt futballja miatt jobban építhettek erre a játékra a debreceniek, aztán elérkezett a 24. perc, amikor Sidibe erősen lesgyanús szituációban ugrott ki, becsapta a védőjét, és pontosan fejezte be a támadást. A hátrány nem lombozta le Bekő Balázs együttesét, amely hamar összehozta a harmadik nagy lehetőségét: a 29. percben Koman ugratta ki Grumicot, aki szépen maga elé tette a játékszert, majd a jobb kapufa tövét találta telibe. Korábban nem egyszer volt kritika a csapat felé, hogy előrefelé döcögősen építkezik, most viszonylag jól „folyt a labda”, de a befejezéseknél az a bizonyos kevés hiányzott. Erre példa volt az, ami a 41. percben történt, ekkor Barczi nagy, ígéretes vágtája után nem érkezett társ a második hullámban. Nagyon akarta az egyenlítést a DVTK, ezért mindent el is követett az első félidőben, az más kérdés, hogy ez nem sikerült, de a nagy számú vendégdrukkerseregnek nem lehetett különösebb hiányérzete.

Griffiths először

A második félidőre adott volt a feladat a Diósgyőr számára, mégpedig az, hogy a végjátékokban jobb döntések szülessenek. Az 51. percben Koman passza után Novothny fordult be az emberéről, de lapos lövését fogta Radosevic. Mindez mutatta, a szünet nem törte meg a vendégek ambícióját, de mutatta magát a Debrecen is, két-három percen belül itt is, ott is adódott lehetőség, de Rados és Radosevic is tudta, hogy mi a dolga. Eseményekben nem szűkölködött a találkozó, az 58. percben Bognárral kívánt további kreativitást, lendületet adni csapatának Bekő Balázs. Ott volt a gól a DVTK-ban, de az valahogy csak nem akart megszületni. Ebben a periódusban egy viszonylag csendesebb szakaszt hoztak a játékosok, ám továbbra is nagy párharcok dúltak a labda birtoklásáért. Grumic fejese volt az újabb borsodi lehetőség, az ő fejjátékának az erőltetése taktikai elem, amely mindig veszélyt hordoz az ellenfélre nézve. A 72. percben először lépett, léphetett pályára ebben a bajnokságban Griffiths, a vendégek trénere amit lehetett, elkövetett az egalizálásért, viszont nem sokkal ezután Radosnak kellett óriásit hárítania, hogy meccsben maradjon csapata. Posztra frissített még egyet Bekő Balázs, de ekkor már nem volt olyan erő a DVTK-ban, hogy igazán komoly nyomást tudjon kifejteni, a Debrecen pedig magabiztosan futballozott, kockázatot keveset vállaltak. A befejezés előtt kevéssel Bódi alakíthatta volna az állást 2-0-ra, nem tette, a 93. percben pedig a Diósgyőr rúgott még szögletet, és hiába ment fel kollégája kapuja elé Rados is, maradt minden.



Ez is

Miként a két csapat ezt megelőző hajdúsági találkája, úgy ez a kilencven perc is 1-0-s hazai sikerrel zárult. A DVTK ezzel a vereséggel maradt a 9. helyen a táblázaton, és bár a sportban nem szoktak hátrafelé tekingetni, azért nem árt megjegyezni: a kiesőjelölt Békéscsaba nyert a hét végén, így a 11., másik kieső pozíciótól csupán négyegységnyire vannak a piros-fehérek.



Jegyzőkönyv

Debreceni VSC-TEVA – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Debrecen, 2615 néző. V.: Iványi (Buzás, Király).

Debreceni VSC-TEVA: Radosevic (6) – Nagy Z. (5), Mészáros (5), Brkovic (6), Korhut (6) – Jovanovic (5) Kulcsár (5), Szakály (5), Tisza (5) – Balogh N. (5), Sidibe (6). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Eperjesi (6), Lipták (5), Tamás (5), Nemes (5) – Egerszegi (5) - Koman (6), Kitl (5), Barczi (6) – Novothny (5) – Grumic (5). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Csere: Nagy Z. helyett Lázár (5) a 46., Kulcsár helyett Bódi (5) az 52., Kitl helyett Bognár (5) az 58., Tisza helyett Coulibaly (5) a 65., Novothny helyett Griffiths (5) a 72., Barczi helyett Nikházi (-) a 77. percben.

Sárga lap: Nagy Z. a 31., Grumic a 33., Jovanovic a 45., Egerszegi a 85., Szakály a 94. percben.

Gólszerző: Sidibe (1-0) a 24. percben.


Kondás Elemér: – Nagyon jó iramú mérkőzést láthatott a közönség, volt benne minden, ami kell a labdarúgásban: párharcok, ütközések, kapura lövések, helyzetek. Értékes három pontot gyűjtöttünk ma be, igaz hamarabb is eldönthettük volna a győzelmet, mert több óriási helyzetünk volt. Ellenfelünk nagyon szervezetten játszott, a végén már a kapu elé ívelésekkel próbálkoztak. A mérkőzés előtt felkészültünk arra is, hogy a DVTK öt védővel kezd, az első félidőben ezért is voltak fölényben a középpályán, mert ők négy, mi három középpályást szerepeltettünk.

Bekő Balázs: – Nem az első eset, hogy egy játékvezetői hibát követően szerez vezetést az ellenfél, ami a végeredményt is befolyásolja. A leshelyzetből lőtt gól után teljesen más lett a játék képe, hiszen nekünk menni kellett az eredmény után. A csapatom nagyon jól játszott, volt egy rakás helyzetünk, de nem sikerült túljárni a kapus eszén. A vége felé – amikor már nagyon kinyíltunk, mert muszáj volt kockáztatni – a Debrecennek is voltak lehetőségei, eldönthették volna a mérkőzést. Előtte azonban maximálisan az történt a pályán, amit szerettünk volna.


A gól története

24. perc: A középpályáról Sidibe kapott jó labdát a leshatáron, a büntetőterületen belül elfektette Tamást, majd 9 méterről, ballal a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0.


Az NB I állása

1. Ferencvárosi TC 15 13 1 1 32-7 40

2. Paksi FC 15 8 4 3 23-12 28

3. MTK Budapest 15 7 4 4 20-14 25

4. Debreceni VSC-TEVA 15 6 6 3 22-14 24

5. Szombathelyi-Swietelsky Haladás 15 6 6 3 12-12 24

6. Videoton FC 15 7 - 8 18-17 21

7. Újpest FC 15 5 6 4 20-17 21

8. Budapest Honvéd 15 4 5 6 17-20 17

9. Diósgyőri VTK 15 4 3 8 15-26 15

10. Puskás Akadémia FC 15 2 6 7 17-23 12

11. Békéscsaba 1912 Előre 15 3 2 10 14-34 11

12. Vasas 15 3 1 11 10-24 10


A 17. forduló programja

November 28. (szombat),

  • 15.30: Diósgyőri VTK – Paksi FC
  • 15.30: Vasas – Puskás Akadémia FC
  • 15.30: Budapest Honvéd – Békéscsaba 1912 Előre
  • 15.30: Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Újpest FC
  • 15.30: Videoton FC – MTK Budapest
  • 18.00: Ferencvárosi TC – Debreceni VSC-TEVA





  • Debrecen - A Debrecen egygólos győzelmet aratott szombaton keleti riválisa, a vendég Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.


    Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga tizenhatodik fordulójában a DVSC-TEVA a DVTK csapatát fogadta szombaton 15.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!