Sport

2015.10.26. 12:19

DVTK vs. FTC - Nézőszám: mennyien?

Miskolc - Az biztos, hogy nem volt telt ház a Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC NB I-es mérkőzésen, hiszen a vendégszektorba nem sikerült minden jegyet eladni.

Miskolc - Az biztos, hogy nem volt telt ház a Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC NB I-es mérkőzésen, hiszen a vendégszektorba nem sikerült minden jegyet eladni. A mérkőzés hivatalos – a rendező klub által közölt – nézőszáma 8165 fő volt. Az Észak-Magyarország által becsült nézőszám, abból az adatsorból kiindulva, amelyet szombaton jelentettünk meg, – és amely azt tartalmazta, hogy maximum 8000 néző lehet jelen a meccsen a szektorok befogadóképessége alapján, – és ez kb. 400 ferencvárosival kevesebb volt, ha a hazai oldalra el is kelt minden belépő, akkor kb. 7600 fő volt jelen a bajnokin. A félezres különbség magyarázata valószínűleg az lehet, hogy a korábban tervezettnél valamivel több állóhelyi jegyet adtak el a hazai oldalra, mert a meccs napján ez iránt mutatkozott az átlagosnál erősebb kereslet.

Történt bárhogy is, az biztos, hogy a forduló nézőcsúcsát hozta ez az összecsapás, és vélhetően ez lesz az évad rekordbevétele a DVTK számára, kb. 14 millió forint értékben.

ÉM



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!