Sport

2015.09.04. 20:41

Magyar-román - Rendőrség: a demonstráció elvesztette békés jellegét

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) - Csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség péntek este a Groupama Arénánál, mert a magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció "elvesztette békés jellegét" - közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata péntek este. Tájékoztatásuk szerint az összecsapások során három rendőr sérült meg könnyebben.

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) - Csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség péntek este a Groupama Arénánál, mert a magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció "elvesztette békés jellegét" - közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata péntek este. Tájékoztatásuk szerint az összecsapások során három rendőr sérült meg könnyebben.A Népligetnél, a Planetárium előtti helyszínre szurkolói demonstrációval egybekötött meccsnézést jelentettek be a Magyar Labdarúgó Szövetség jegyértékesítési rendszere ellen. A szurkolók egy része kövekkel és fém szemeteskukákkal is dobálta a rendőröket, valamint színes füstgránátokat is közéjük hajítottak, több rendőrt eltaláltak.

Az MTI tudósítója előzőleg arról számolt be, hogy a rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, akiket a stadiontól a Népliget belseje felé szorítottak, könnygázt bevetve. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata ezzel kapcsolatban azt közölte: a rendőrség a demonstrálókat a Népligetbe beszorítva megakadályozta a szurkolói csoportok közötti konfliktus kialakulását.

A demonstrálók közül a rendőrség 13 főt emelt ki és állított elő. Egyúttal felszólították a demonstráció szervezőjét, hogy ha a demonstráció újra elveszítené békés jellegét, azt oszlassa fel.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!