Sport

2015.09.07. 15:59

Belfastban kell(ene) visszahozni a pontokat a magyar válogatottnak

A magyar válogatott játékosai két meccsen 4 pontot terveztek: nehéz találkozó lesz a listavezetőnél.

A magyar válogatott játékosai két meccsen 4 pontot terveztek: nehéz találkozó lesz a listavezetőnél.„Már megint nem sikerült, és pont a románok ellen” – kesergett a lefújás után egy fiatal magyar drukker a stadion bejárata előtt. Közben jobbra pillantott, ahol óriási könnygázfelhőt látott, és a felé forduló tömeget. Akkor már látta, hogy a hazajutás sem lesz egyszerű, köszönhetően a rendőrök és az ultrák összecsapásának. Ekkor már ki tudja, hányadik felvonás zajlott az Üllői úti aluljáró környékén, az viszont biztos, hogy a találkozó után a békés drukkerek is belecsöppentek a balhéba.

Jónak mondható

Nagyon sokan tervezték azt, hogy közösen, kivetítőn nézik meg a nagy érdeklődéssel várt Európa-bajnoki selejtezőt, hogy mégis közel legyenek a csapathoz, ha már a stadionba nem juthattak be. A rendbontók és a rendőrök azonban másként gondolták, már az első játékrészben szétverték a tömeget. Előkerült a vízágyú és a könnygáz, a „kezelés” pedig a találkozót követően az Üllői úti felüljáróról folytatódott. Ekkor már azok is kaptak, akik bent szurkoltak a magyar válogatottnak.

A stadionon belül egyébként néhány verbális szidalmazást leszámítva rendben lezajlott a meccs, ami talán csak a felfokozott várakozás miatt marad meg az emlékezetünkben. A csapat ugyanis játékban és eredményben is elmaradt attól, amit a magyar érzelmű drukkerek reméltek ezen az estén. Örülhettünk, hogy az első félidőt megúsztuk kapott gól nélkül, de a fordulás után sem szögeztük kapujukhoz a románokat. Mezőnyben ekkor már voltak biztató időszakok, de az eredményjelzőn két darab nulla díszelgett a mérkőzés végén is. A két válogatott világranglista-helyezése alapján talán jónak mondható ez az eredmény, ám az Eb-szereplés fényében pont annyit ért, ami a táblán volt olvasható.


[poll id="1002"]


Elégedett kapitány

Bár a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Bernd Storck szövetségi kapitány azt mondta: gratulált a játékosoknak az öltözőben, mert kihozták a maximumot a románok elleni összecsapásból. A német szakember szerint innentől kezdve már csak a hétfői meccsre kell koncentrálni, Észak-Írországban a péntekihez hasonló, fegyelmezett játékot vár az együttesétől.

– A célunk továbbra is a harmadik hely megszerzése a csoportban, ez nem változott – tette hozzá. – Igyekszünk a lehető legjobban helytállni a következő mérkőzésen, majd annak fényében látjuk, hogy a selejtezők hajrájában milyen vérmesebb reményeink lehetnek.

A 96-szoros válogatott Király Gábor szerint értékes pontot szerzett a magyar válogatott, azt sikerült elérni ezen az estén, hogy ne nőjön a távolság a két együttes között. A Haladás kapusa ugyanakkor hozzátette: hétfőn mindenképpen többet vár a csapattól a csoportot vezető Észak-Írország otthonában. Ezt Dzsudzsák Balázs, a nemzeti csapat balszélsője is osztotta: Mint mondta: a pénteki játékban nem volt benne a győzelem, pozitívum viszont, hogy a magyar válogatott nem kapott gólt. Előzetesen úgy számoltak, hogy két mérkőzésen négy pontot kell szerezni ahhoz, hogy egyenes ági Eb-szereplésről beszélhessünk. Ez már csak úgy jöhet össze, ha a mieink hétfőn győzni tudnak Belfastban.

Idegenben hibátlan a mérleg

Eddig háromszor játszott a magyar labdarúgó-válogatott hétfői ellenfelével, Észak-Írországgal Belfastban, s minden alkalommal győzött.

A múlt:

  • 1988.10.19., Budapest: Magyarország - Észak-Írország 1-0 (0-0), vb-selejtező
  • 1989.09.06., Belfast: Észak-Írország - Magyarország 1-2 (0-2), vb-selejtező
  • 2000.04.26., Belfast: Észak-Írország - Magyarország 0-1 (0-0), barátságos
  • 2008.11.19., Belfast: Észak-Írország - Magyarország 0-2 (0-0), barátságos
  • 2014.09.07., Budapest: Magyarország - Észak-Írország 1-2 (0-0), Eb-selejtező
  • 2015.09.07., Belfast, 20.45: Észak-Írország - Magyarország ?, Eb-selejtező
  • Megérkeztek

    Vasárnap délután megérkezett Belfastba a magyar labdarúgó-válogatott, amely hétfőn a házigazda északírek ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn. A a nemzeti csapatot szállító gép magyar idő szerint tegnap 13.30 órakor landolt. Bernd Storck szövetségi kapitány este sajtótájékoztatót tartott a mérkőzés helyszínén.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!