Sport

2015.08.22. 09:36

DVTK Jegesmedvék: Gólgazdag győzelem a Sanok ellen

Miskolc - A lengyel KH Sanok volt a DVTK Jegesmedvék ellenfele a pénteki, szezonbeli első felkészülési mérkőzésen, és a Macik végig fölényben játszva, magabiztos győzelmet arattak.

Miskolc - A lengyel KH Sanok volt a DVTK Jegesmedvék ellenfele a pénteki, szezonbeli első felkészülési mérkőzésen, és a Macik végig fölényben játszva, magabiztos győzelmet arattak.A DVTK Jegesmedvék alaposan belekezdtek az elején, rögtön letámadták a lengyel csapatot és gyorsan fölényt harcoltak ki. A 6. percben - emberelőnyben - Booras a kapu mögül tette középre a korongot, és az érkező Cseter közelről nem hibázott (1-0). A 8. percben növelte előnyét a hazai csapat. Hajós remek passzát Dudas vágta kapásból a lengyel kapuba (2-0). A 11. percben kisebb dulakodás alakult ki, de végül komoly bunyó nem lett a dologból. A 12. percben Breault találta el a botjával Dansereau arcát, aki vérző sérüléssel hagyta el a jeget, emiatt az elkövető 2+2 perces pihenőt kapott a büntetőpadon. A 15. percben emberhátrányban szépített a Sanok. Strzyzowski léphetett ki egyedül, és szólóját góllal zárta (2-1). Gyorsan jött a válasz: egy perc múlva Booras oldalról egy gyönyörű csuklómozdulattal lőtte ki a hosszú sarkot (3-1). Újabb egy perc elteltével a vendégek örülhette: emberelőnyben Lipsbergs lőtt a kék vonalról a bal alsó sarokba (3-2).

Két gól emberhátrányból

A második harmad elején is főként a vendég harmadban folyt a játék. A 3. percben Somogyi vezethette egyedül a kapusra a korongot, de lövését védte Skrabalak. Az 5. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, de a Macik remekül védekeztek, és a fiatal kapus, Adorján is – élete első felnőtt mérkőzésén - bemutatott pár szép védést. A harmad közepén kiegyenlített lett a játék, a Sanok is kidolgozott több helyzetet, de azokat nem tudták gólra váltani. A 10. percben Dansereau közeli lövését elképesztő bravúrral védte a lengyel kapus. A 13. percben újabb hazai gólnak örülhettek a szurkolók: Dansereau húzta meg a bal oldalt, a védők között visszapasszolt és Tóth kilőtte a bal felső sarkot (4-2). Alig telt el egy perc, amikor emberhátrányban találtak be a Macik: egy megszerzett korongot Galanisz vágott a kapuba (5-2). Nem sokkal ezután Breault szépített közelről (5-3). A 15. percben – még mindig emberhátrányban - két miskolci támadó ment egy védőre, és Somogyi passzából Pavuk remekül kipókhálózta a felső sarkot (6-3).

Újabb Dudas bomba

A harmadik harmadból alig telt el egy perc, amikor Tuominen kék vonalas lövése utat talált a miskolci kapuba (6-4). Az 5. percben erre egy miskolci védő válaszolt: Vojtkó távoli lövése a sarokban akadt meg (7-4). A 11. percben Somogyi adta fel a korongot a kék vonalra Dudasnak, aki a szokásos elemi erejű bombával szaggatta szét a hálót (8-4). A végén Mielniczek tett egy szépségtapaszt az eredményre (8-5).

Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – KH Sanok (lengyel)

8-5 (3-2, 3-1, 2-2)

Miskolci jégcsarnok 600 néző

V: Mayer, Juhász, Kormos Sipos

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz (1), Dudas 2, Hajós (1), Dansereau (1), Tóth A. 1 – Vojtkó 1, Sagert, Cseter 1, Booras 1 (2), Galanisz 1 (2) – Győrfy, Laczkó, Pavuk 1, Láda B., Somogyi (2) – Popovics, Szilágyi, Ritó, Miskolczi, Kiss B. (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

KH Sanok: Skrabalak – Lipsbergs, Tuominen, Sliwinski, Ouellette, Strzyzowski, Demkowicz, Rapala, Bialy, Breault, Naparlo, Skokan, Olearczyk, Bielec, Wilusz, Kosteckzi, Cwikla, Mielniczek, Siuty, Hucko(k). Edző: Kari Rauhanen.

Gól: Cseter, Dudas(2), Booras, Tóth, Galanisz, Pavuk, Vojtkó, ill., Strzyzowski, Lipsbergs, Breault, Tuominen, Mielniczek


Mayer Péter: - Érdekes mérkőzést láthattunk, amelyből kiderült, hogy a taktika és csapatszerkezet terén nem vagyunk még kész. Ez nem is csoda, hiszen csak négy napja vagyunk jégen. Mégis nagyon hasznos volt a meccs, sok új játékos meglőtte első gólját, leadta első gólpasszát, és győzni mindig jó. A nyolc lőtt góllal elégedett vagyok, az öt kapottal nem. Első lépésnek megfelelt ez a találkozó.

Kari Rauhanen: - Igazi augusztusi hokimeccs volt, sokféle góllal, a közönség biztosan jól szórakozott. Messzemenő következkeztetések nem vonunk le a mérkőzésből, de a hibáinkból tanulni fogunk.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!