Sport

2015.08.10. 17:06

Ad Blue-Stay Green Rally - A hőséggel is megbirkóztak Sajókazánál az amatőr ralisok

Felsőnyárád, Miskolc, Sajókaza - Ladás győzelmet hozott a MARB Északi Régiójának újabb borsodi futama.

Felsőnyárád, Miskolc, Sajókaza - Ladás győzelmet hozott a MARB Északi Régiójának újabb borsodi futama.

Hat gyorsasági szakaszt teljesített a több mint félszáz autót felvonultató mezőny Sajókaza és Felsőnyárád között. A Magyar Amatőr Rally Bajnokság (MARB) Északi Régiójának keleti csoportjában ez már a negyedik futam volt, ahol egymás mellett a pokoli hőséggel is meg kellett küzdeni a versenyzőknek. Többen megmérték a hőmérsékletet a szervizparkban, az autók belső terében a hőmérő gyakran ötven fok fölé kúszott. Ettől függetlenül izgalmas, és látványos viadalt láthatott a szépszámú közönség, különösen a szakasz közepén, a szerpentines részeken láthattunk zsúfolt részeket az út mellett. A verseny kétharmadáig Bukulyáék vezették az összetett értékelést, de hiába autóztak ki megnyugtató előnyt, technikai hiba miatt kénytelenek voltak föladni a küzdelmet. A győzelmet így végül egy másik Ladás egység, Mester István és Sándor Krisztián szerezte meg, több mint 12 másodperces előnnyel.

Sportszerű győztes

- Fantasztikus hétvégén vagyunk túl - fogalmazott a díjkiosztó után a győztes pilóta, Mester István. – Technikai szempontból csak egy apró, önindító problémánk volt, ezt leszámítva tökéletesen működött az autó. Fokozatosan lendültünk bele az egész történetbe, körről-körre gyorsulni tudtunk, így nagyon boldogan vehettük át a győztesnek járó serleget. Azt mindenképpen ki kell emeljem, hogy Bukulyáék kiesését rendkívül sajnáljuk, ők érdemelték volna az első helyezettnek járó díjat. A technikai sport azonban ilyen, egyszer fent, egyszer pedig lent. Most nekünk jött ki a lépés, ami hatalmas hitet, és erőt ad a folytatásra nézve. Októberben a szezonzárón Borsodnádasdon is ott leszünk, hiszen imádjuk azt a pályát. Még a B-A-Z Rallysprint idején versenyeztünk ott, nagyszerű, technikás szakaszon versenyezhetünk.

Adamovits Márk hozzátette: a MARB-os mezőny ezúttal is hozta a várt létszámot és színvonalat. Egy-két szerencsés kimenetelű versenybalesetet leszámítva, zökkenőmentesen zajlott le a hat gyorsasági szakasz, amiért a sorozat főszervezője valamennyi érintettnek köszönetet mondott. Lukóbánya, Pétervására, Domaháza és Sajókaza után, a Keleti csoport ötödik, egyben záró viadalát majd Borsodnádasd és Balaton között rendezik meg. A borsodi-hevesi megyehatárt is átszelő futam október 10-én és 11-én lesz, a tervek szerint ózdi prológgal színesítve.

ÉM-ME



Az Ad Blue – Stay Green Rally, Felsőnyárád – Sajókaza (MARB) végeredménye

1. Mester István, Sándor Krisztián (Lada VFTSE) 20:05,6

2. Csomós János, Kandrák Csaba (Opel Astra) +12,3

3. Nánai Tamás, Széplaki Barnabás (Lada VFTS) +15,8

4. Magyar Attila, ifj. Magyar Attila (Lada Samara) +27,3

5. Aczél József, Aczél András (Honda Civic Vti) +28,3

6. Vincze Dániel, Vincze Zsolt (Lada 2017) +28,6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!