Sport

2015.07.27. 21:20

VRCK: Öt újonc a barcikaiaknál

Kazincbarcika - Megkezdte hétfőn a felkészülést a Vegyész RC NB I-es férfi röplabda csapata.

Kazincbarcika - Megkezdte hétfőn a felkészülést a Vegyész RC NB I-es férfi röplabda csapata.

Amint azt már megírtuk, a kispadon váltás történt az Észak-borsodiaknál, ugyanis az eddigi tréner, Dudás András a jövőben más feladatkörben, csapatmenedzserként tevékenykedik a klubnál, az edzői posztot pedig Toma Sándor vette át. A korábban az Albrecht-MVSC-MVSI női gárdáját irányító szakember hétfőn délelőtt konditermi foglalkozással nyitotta a felkészülést, amelyen kilencen vettek részt: öt új igazolás, Árva Milán (Kecskemét, univerzál, nyitásfogadó-ütő), Banai Máté (Kecskemét, center), Török Roland (Kecskemét, feladó), Juhász Péter (Kaposvár, center), Bene Róbert (Szolnok, liberó), aztán a régiek közül Csányi Tamás, Kovács Zoltán, Szabó Máté, illetve Szabó Dávid. Utóbbival kapcsolatban ezúttal sem lehet biztosan kijelenteni, hogy Barcikán kezdi a szezont, hiszen miként korábban is, külföldi ajánlatra vár, s amennyiben az megfelelő lesz számára, akkor minden bizonnyal távozik. A frissen megszerzett emberek közül egyébként Árva és Juhász számára nem ismeretlen a közeg, hiszen mind a ketten a borsodi klub neveltjei, vagyis visszatértek oda, ahonnan indult a pályafutásuk.

A keret tagja marad a továbbiakban is Bokor Elek, Surányi István, Dudás Tamás és Toronyai Miklós, utóbbi néhány nap késéssel érkezik haza Angliából, így várhatóan a hét második felében csatlakozik a többiekhez. A felnőttekkel készül három fiatal röplabdázó is, Balogh Erik, Budai Balázs, továbbá Pallós Gergő. Akikkel kapcsolatban kérdéses, hogy a Vegyész játékosai lesznek/maradnak-e: Csizmadia János egyelőre edz, ám sorsa a munkahelyváltástól függ, Blázsovics Péter külföld felé ,,kacsingat", Balázs Dávid pillanatnyilag szintén az országhatáron túl tartózkodik, az, hogy hogyan tovább, két-három héten belül dőlhet el. Gulyás Ádám és Tóth Milán munkahelyi elfoglaltsága miatt marad távol a röplabdától, Szántai Balázs pedig gerincsérve miatt nem tudta megkezdeni a felkészülést.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!